Régóta nem volt olyan fontos magyar vezető Európában, mint Orbán Viktor – mondta az Euronewsnak adott interjúban Timothy Garton Ash.

Orbán lett a szimbolikus vezetője egy másik Európának – mondja egy brit történész

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Ana Brnabic szerb kormányfőt a Karmelita kolostorban 2021. szeptember 8-án. A mai napon magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozót tartanak Budapesten. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A brit történész, az Oxfordi Egyetem európai tanulmányokkal foglalkozó professzora szerint a magyar kormányfő a másik Európa, a nacionalista, antiliberális erők vezetőjéve vált. 

Garton Ash szerint Orbán becstelenül okosan használja a szuverenitás kérdését, hiszen Brüsszel ellen kampányol, miközben eurómilliárdokat vesz fel a közös kasszából és az előnyök miatt az unió tagja marad. Szerinte a Brexit legalább őszinte volt. A professzor a következő pontokról beszélt az interjúban:

- Szerinte árulás és vereség volt a NATO afganisztáni kivonulása.

- A nyugat nagymértékben veszített a hitelességéből, de bizonyos körülmények között indokolhatóak a külföldi beavatkozások.

- Az uniós értékeket sikerült meghatározni, de Lengyelország és Magyarország megszegi ezeket.

- Magyarország már nem tekinthető demokráciának, a választások szabadok, de nem tisztességesek.

- Brüsszelnek sürgősen össze kell kötnie a jogállamiság ügyét a kifizetésekkel.

- Az európai értékek magyarországi leépülésért Angela Merkel is felelős, mert a nyugati politikusok közül egyedül neki lett volna hatalma a folyamat megálítására, de nem lépett.

Az interjút itt lehet elolvasni!

Forrás: Euronews.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Még mindig vannak olyanok, akik túlértékelik, nem létező titulusokkal ruházzák fel ezt az elmebeteg, mindenki által megvetett hazaárulót.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@Horizont: biztos együtt járnak csajozni.
terlasz
Fontos vezető? Ez valami fordítási hiba lehet, mert O. egyáltalán nem fontos, hanem olyan nyűg, amivel a demokrácia egyáltalán nem számolt...
ómió
@Aki Én: Te - ha már gondolkodni képtelen vagy - csak nyald Böszme efftársad hátsóját a "böszmeseggkonform" nyelveddel! Azt Lenin atyád is arra "teremtette"!
Aki Én
@ómió: Hogy a bánatban vagy te ennyire buta idióta balfasz?
És főleg, minek?
ómió
@Aki Én: Majd, ha egy kutya agyát megkapod a jelenlegi üres fejedbe, rögtön nem fogsz mindenkit butának látni, bolsiék fajkreténje! Addig meg szedáltasd magad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.