Ebből 40-et tartanak gyerekeknek fenn. A fővárosban már csak 3 szabad ágy van. 

Romániában most a tesztek 15 százaléka pozitív, ami nagyon magas arány. Összehasonlításképp: itthon a növekedés ellenére is 3 százalék alatt van, és utoljára a harmadik hullám lefelé tartó szakaszában érte el a 15-öt. Romániában az oltottság is nagyon alacsony, mindössze a lakosság 27 százaléka kapta meg mindkét oltását, Magyarországon ez 58 százalék – íja a 444.hu.

 Már csak 109 intenzív kórházi ágy van szabadon egész Romániában

Fotó: 123RF.com

A román operatív törzs javaslata szerint azokon a településeken, ahol az előző két hétben a lakosság több mint 3 ezrelékénél kimutatták a fertőzést, csak uniós covid-igazolvánnyal lehetne kulturális intézményeket, vendéglátóhelyeket, sportlétesítményeket látogatni. Ezt az igazolványt oltással, teszttel vagy frissen gyógyultként lehet megszerezni. A kormánynak még rá kell bólintania a tervre, de a miniszterelnök már utalt rá, hogy támogatja.

Más intézkedéseket, maszkviselést, létszámkorlátot is kapcsolnának a 3 ezrelékes határhoz. A vendéglátóhelyek már most is csak éjjel kettőig lehetnek nyitva, és a férőhelyek legfeljebb felét használhatják. 

Forrás: 444.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.