Sem az Egészségügyi Világszervezet, sem az európai gyógyszerfelügyelet nem adja meg az orosz Szputnyik koronavírus-oltás ideiglenes forgalomba hozatali engedélyét, mert a gyártó nem tudja száz százalékosan teljesíteni az ehhez szükséges felételeket – számolt be róla a Napi.

Rossz hír a Szputnyikkal oltottaknak – felfüggesztették az engedélyezési eljárást
Kép: Pixabay

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felfüggesztette az orosz Gamaleja Intézet által kifejlesztett Szputnyik V koronavírus-oltás engedélyezési eljárását, amíg a szervezet szakértői nem tesznek legalább még egy látogatást a készítményt gyártó orosz üzemekben

- írja a Moscow Times. Jarbas Barbosa, a WHO egyik vezetője arról számolt be, hogy addig állították le a folyamatot, amíg az oroszok nem orvosolják a gyártási hibákat.

A WHO szakemberei még májusban vizsgálódtak Oroszországban, és azt találták, hogy a Szputnyik gyártása során nem tartják száz százalékig az erre vonatkozó protokollt.

A fejlesztő elmulasztotta, hogy az egyik vidéki gyártóval megállapodjon a készítmény legjobb előállítási módszereinek alkalmazásáról

- mondta Bardosa.

Az üzem vezetői a WHO kifogásainak nyilvánosságra hozatala után azt állították, hogy már orvosolták a kezdeti gondokat, de a Moscow Tmesnak nyilatkozó független szakértők szerint fennáll az oltás szennyeződésének veszélye.

Ami az európai ügynökséget (EMA) illeti, ennél a szervezetnél február óta folyik az ideiglenes engedélyezési eljárás, ám továbbra is várják a hiányzó adatokat, amelyek alapján döntést tudnának hozni.

Hogy milyen információra lenne szükségük, azt nem árulták el.

Forrás: Napi
Címlapkép: Pixabay

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
@Pipás: Majd, ha legalább egy kanári agyát megkapod, bolsiék maxiproli hibbantja, akkor azt is meg fogod érteni, amit olvasol! És akkor majd már a mindenhova odapiszkításodat se kell másokra hazudnod!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
nem az oltás, hanem az oltóanyag szennyeződhet.
fasz média csótány!
134.bátor
@kereső: Èn sem,mert nem is indul:) Bár nem kell fèlnünk,mert soha nem derül ki!
ómió
Mert a Kirikiadis efftársnő csuszikapénze keretében megfogalmazott határidő ehhez csak évek múlva jár le?
Pipás
@ómió: Most ezt próbáld meg magyarul leírni. Te mocskos román cigány. Olyan vagy mint a fosós macska. Mindenhova odapiszkítasz.
ómió
@Pipás: Majd, ha legalább egy kanári agyát megkapod, bolsiék maxiproli hibbantja, akkor azt is meg fogod érteni, amit olvasol! És akkor majd már a mindenhova odapiszkításodat se kell másokra hazudnod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok