Sok, későbbi Nobel-díjas is megkapta ezt az elismerést. A Covid-19 elleni modern vakcinák gyors kifejlesztését lehetővé tevő mRNS-technológiát felfedezéseivel megalapozó Karikó Katalin és munkatársa, Drew Weissman kapja az "amerikai Nobel-díjnak" is nevezett 2021-es Lasker-díjat - tudatta lapunkhoz is eljuttatott közleményében a Szegedi Tudományegyetem.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Totális amortizáció

ez a bugyuta szokás nem csak a nemes érték elcsépelését hozza, de a minősítettekre is káros

Mint ismert a kiváló magyar-származású tudós-asszony sorra zsebeli be a komolyabbnál komolyabb elismerésket. Na jó gagyi is bele-csusszan, legalább is az utóbbi időben igencsak renoméját veszették az orbáni elismerések.
A legfrissebb hírek szerint „A Covid-19 elleni modern vakcinák gyors kifejlesztését lehetővé tevő mRNS-technológiát felfedezéseivel megalapozó Karikó Katalin és munkatársa, Drew Weissman kapja 2021-es Lasker-díjat”!!
Nos majdnem! Igen a hírt átírtam, pontosabban megcsonkítottam, kivettem belőle egy részt: „az ’amerikai Nobel-díjnak’ is nevezett”!
Nos túl azon, hogy ettől függetlenül – különösen a derék matyar médiában – tartja magát az jóslat, hogy az idei Nobel-díjasok között is ott lesz. Ami azért véleményes, bár a Nobel alapítvány(ok) időnként szokott eltérni az alapelvektől, de nem szokásuk ennyire friss eredményekre reagálni.
Ni de vissza a bugyuta szokáshoz: lépten nyomon különféle díjakról és elismerésekről mondják, hogy az x terület (fizikai és/vagy tudományos) Nobel-díja. Ami nem csak bizonyos fajta blaszfémia (sok esetben durva), de az elismerések (ez viszont mindig) számára durva lekezelés! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.