Szerencsére sikerült megmenteni.

A négy és fél éves, 270 kilogrammos hím szarvast Denvertől délkeletre, Pine Junction közelében látták meg szombat este, majd elkábították – idézte a The Guardian a helyi vadvédelmi hatóságot. A múlt héten már negyedszer próbálták elkapni a szarvast, hogy segítsenek rajta.

2 évig élt gumiabronccsal a nyakán egy szarvas – megrázó videó

Fotó: Twitter

A szakembereknek le kellett vágniuk a szarvas agancsát, hogy le tudják emelni a nyakáról a gumiabroncsot, mivel azt a fémből készült részek miatt nem tudták kettévágni.

"Jobban szerettük volna, ha le tudtuk volna vágni a gumiabroncsot és meghagyhattuk volna a szarvas agancsát. A helyzet azonban sürgető volt, egyszerűen muszáj volt valahogy leszednünk a tárgyat"

- mondta Scott Murdoch vadőr.

Murdoch és vadőrtársa becslése szerint a szarvast mintegy 16 kg súlytól szabadították meg a gumiabroncs, a benne összegyűlt szemét és az agancs eltávolításával.

A vadőrök először 2019 júliusában vették észre az állatot, amikor kanadai vadjuhok és havasi kecskék populációszámlálását végezték a Sziklás-hegység Mount Evans Wilderness nevű területén. Azóta barangol a szarvas Park és Jefferson megye területén.

Azt is elmondták, hogy a szarvasokon kívül őzeket és medvéket is láttak eldobott holmiba – hintaalkatrészekbe, függőágyakba, ruhaszárító kötelekbe, ünnepi díszkivilágítás égősoraiba, szennyeskosarakba, focikapu- vagy kosárlabdahálókba – gabalyodva.

Forrás: MTI 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
@Horizont: Úgy néz ki a felvételen mintha egyáltalán nem zavarná, vagy már rég megszokta :) Mocskos teremtmény az ember ,remélem hamarosan kipusztulunk..
rokker33
@Horizont: MINDEN élőlényt tavat folyót környezetet mindent tönkre teszünk !! Ma volt egy cikk hogy a faszszopó 14 kengurunak az életét vette el csak úgy!Az ilyen mocskot addig verném E.S.P. viperával míg szét nem törne rajta. Az E.S.P. az edzett acél azzal reggeltől estig üthetném a nyomorultat !!
Emmersson71
@Horizont: De levágni csak lehetett volna!
Emmersson71
@Horizont: Igen, de erre 2 év alatt azért jobban is felkészülhettek volna, lehetett volna kéznél eszköz, amivel a fémet is át lehet vágni!
Yoda69
@Horizont: Fémből készült gumiabroncs. Na ne.
Ha mar egyszer elkábítottak a szarvast, akkor lehetett volna fűrészelni az abroncsot.
Egyebkent az agancs kinő ujra? Vagy ennyi volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.