Szerencsére sikerült megmenteni.

A négy és fél éves, 270 kilogrammos hím szarvast Denvertől délkeletre, Pine Junction közelében látták meg szombat este, majd elkábították – idézte a The Guardian a helyi vadvédelmi hatóságot. A múlt héten már negyedszer próbálták elkapni a szarvast, hogy segítsenek rajta.

2 évig élt gumiabronccsal a nyakán egy szarvas – megrázó videó

Fotó: Twitter

A szakembereknek le kellett vágniuk a szarvas agancsát, hogy le tudják emelni a nyakáról a gumiabroncsot, mivel azt a fémből készült részek miatt nem tudták kettévágni.

"Jobban szerettük volna, ha le tudtuk volna vágni a gumiabroncsot és meghagyhattuk volna a szarvas agancsát. A helyzet azonban sürgető volt, egyszerűen muszáj volt valahogy leszednünk a tárgyat"

- mondta Scott Murdoch vadőr.

Murdoch és vadőrtársa becslése szerint a szarvast mintegy 16 kg súlytól szabadították meg a gumiabroncs, a benne összegyűlt szemét és az agancs eltávolításával.

A vadőrök először 2019 júliusában vették észre az állatot, amikor kanadai vadjuhok és havasi kecskék populációszámlálását végezték a Sziklás-hegység Mount Evans Wilderness nevű területén. Azóta barangol a szarvas Park és Jefferson megye területén.

Azt is elmondták, hogy a szarvasokon kívül őzeket és medvéket is láttak eldobott holmiba – hintaalkatrészekbe, függőágyakba, ruhaszárító kötelekbe, ünnepi díszkivilágítás égősoraiba, szennyeskosarakba, focikapu- vagy kosárlabdahálókba – gabalyodva.

Forrás: MTI 

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
vissza fog nőni az agancsa
a szarvasok minden évben újat növesztenek maguknak
Emmersson71
@Horizont: Igen, de erre 2 év alatt azért jobban is felkészülhettek volna, lehetett volna kéznél eszköz, amivel a fémet is át lehet vágni!
Horizont
@Emmersson71: Ebben lehet igazad van, de nem 2 éve tudták. Csak kb. belőtték az időt.
Yoda69
@Horizont: Fémből készült gumiabroncs. Na ne.
Ha mar egyszer elkábítottak a szarvast, akkor lehetett volna fűrészelni az abroncsot.
Egyebkent az agancs kinő ujra? Vagy ennyi volt.
Horizont
@Yoda69: Nem vagyok ebben szakértő. Nem tudjuk mi volt igazán. De gondolom szakemberek is voltak ott és ha le lehetett volna vágni levágták volna. Inkább az agancsát veszítse el mint az életét.
Shikari
Ezek a libbantak nem következetesek. Mi van, ha autonak képzelte magát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.