Időközben pedig Szlovákiában is megjelent az új variáns

Félelmetesen gyorsan terjed az omikron: két országban két nap alatt megduplázódott a fertőzöttek számaFotó: MTI/Komka Péter

A legfrissebb adatok alapján két nap alatt megduplázódott a Covid omikron variánsával megfertőződött emberek száma Nagy-Britanniában és Dániában is – írja a telex.hu. Két napja a briteknél még csak 568, a dánoknál pedig 577 omikron-fertőzöttet találtak.

Közben pedig a szlovák miniszterelnök, Eduard Heger bejelentette, hogy náluk is megjelent az új variáns. Hozzátette: egyelőre három esetet regisztráltak, olyan személyeknél, akik rizikósnak minősített országokból tértek vissza Szlovákiába. A Parameter című szlovák lap idézte Hegert:

Egyénileg érkeztek haza, jelenleg karanténban vannak, mindhárman be vannak oltva a koronavírus ellen, és csak enyhe tüneteik vannak.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy Magyarországon is jelen van-e a variáns, mert az Operatív Törzs nem árul el erre vonatkozó információkat. Az viszont biztos, hogy a harmadik oltás felvételével felléphetünk az omikron variáns ellen is.

Forrás: telex.hu
Fotó: MTI/Komka Péter

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
ezt a demagóg címet...azt hiszem el kéne egy nagytakarítás a firkászok között..
Gauntlet
A Biontech főnöke szerint a negyedik kell. Akkor most melyik az igaz?
Nessy
@Gauntlet: Jelenleg a legöregebb tengerészek sem tudják. Ez egy új vírus, ami nagyon gyorsan mutálódik, és csak ha már megfertőzte az embereket akkor szembesülünk a tüneteivel, a végkimenetelével. Nincs idő évekig a laborokban kutatni, ellenszert fejleszteni. Mire az egyikre van ellenszer, a vírus már harmadik variánsnál tart.
Lepényleső
Ez az oroszokkal jött,már a spájzban van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.