A rendkívüli állapot kihirdetése óta egyre nagyobb a felfordulás az országban.

Tizenegy magyar állampolgár kérte, hogy menekítsék ki őket KazahsztánbólFotó: MTI/AP/Vladimir Tretyakov

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán egy posztban tette közzé, hogy mégis vannak magyarok Kazahsztánban, akik azt kérik a magyar kormánytól, hogy menekítsék ki őket.

A kazahsztáni magyar képviseletek folyamatosan tartják a kapcsolatot az országban tartózkodó magyar állampolgárokkal, akik közül tizenegyen (kilenc Almatiban, egy Nur-Szultánban és egy Aktobéban tartózkodó személy) jelezték, hogy el kívánják hagyni Kazahsztánt

– írja Szijjártó. Ennek teljesítése nem lesz egyszerű feladat, hiszen jelenleg mind a légi közlekedés, mind pedig a városok közötti közúti közlekedés jelenleg komoly akadályokba ütközik. Sőt, sok esetben teljesen lehetetlen.

A politikus viszont azt írja, a nur-szultáni nagykövetség és az almati főkonzulátus munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kimenekítés sikerrel járjon.

Fotó: MTI/AP/Vladimir Tretyakov

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Tegnap még kakadu miniszter azt nyilatkozta, hogy nem tudnak róla, hogy magyarok lennének ott veszély helyzetben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@colibri: A tudáson, szakmai felkészültségen alapuló klasszikus karrier-lehetőségeknek egyébként valóban leáldozott. A szakmaiság helyére mindenhol a dilettantizmusba oltott talpnyalás és a futószalagon megszerezhető kaptafa-identitás lépett. Ahogy a tudásalapú társadalom munkaalapú elmebajjá avanzsált, a klasszikus gazdaságpolitika helyett unortodox kuruzslással hasítunk, a klasszikus egészségügy pedig lassan és jobb híján a ráolvasással gyógyítás művészetévé fajul. És akkor még nem is beszéltünk egy nagyköveti és egy főkonzuli tisztség közötti markáns különbségekről. Nem is fogunk, mert tök fölösleges. Nem véletlen, hogy Szijjártó Pétert, akárcsak főnökét ma legfeljebb az Azerbajdzsán, Üzbegisztán, Kazahsztán, Oroszország típusú virágzó demokráciákban veszik emberszámba. Értelmes, tanult, művelt ember pedig még mutatóban sem maradt a házuk táján. Az egységsugarú fizetett trollokkal viszont az a baj, hogy ki lehet őket nevezni külügyminiszternek, csak civilizált helyeken összesúgnak a háta mögött, kiröhögik, vagy egyszerűen átnéznek rajta. És sajnos ez nem a magánügyük.
Lepényleső
...ahol a diktatúra rendes folyásába kétségek merülnek...? Máshol ilyenek miért is nem fenyegetnek,
talán mert kérdések fel sem merülhetnek,- kétségek,végképp,hiszen ortodoxiában csírájukban kitépetnek?
laszlobihari
@Baker: baromarcú! arról, hogy munka nem hallottál? 2000-től 2009-ig ott dolgoztam-éltem, mivel kb. 60 napot voltam itthon évente.
Baker
@laszlobihari: naromarcu a qrva anyád.
Baker
@Baker: akarom mondani BAROMARCÚ. Egyébként pedig szarok a szádba!
simmering73
@KisTehen: Esküszöm te a durbincs vagy vagy a málna. Ezeknek van ilyen szószátyár pofája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.