A francia parlament vasárnap elfogadta azt a törvényt, amely kizárja az oltatlan embereket minden étteremből, sportcsarnokból és más helyszínről, hogy megvédjék a kórházakat a rendkívül fertőző omikron variáns által okozott fertőzések rekordszáma közepette - írja az egészségkalauz.

Döntött az Országgyűlés: kizárják az oltatlan embereket minden étteremből, sportcsarnokból – szigorít Franciaország
Kép: Pixabay

Az Országgyűlés 215-58 szavazattal fogadta el a törvényt. Emmanuel Macron, a centrista elnök abban reménykedett, hogy a törvényjavaslatot gyorsabban át tudják vinni, de a jobb- és baloldali képviselők ellenállása, valamint a több száz módosító indítvány némileg késleltette.

A francia felnőttek több mint 91%-a már teljesen be van oltva, és néhány kritikus megkérdőjelezi, hogy az „oltási igazolvány” sokat változtat-e a fennálló helyzeten.

Mindeddig Franciaországban Covid-19-igazolványra volt szükség ahhoz, hogy éttermekbe, moziba, múzeumba bejussanak, de oltatlanokat is beengedtek, ha a közelmúltban elvégzett negatív tesztet mutattak fel, vagy bizonyítani tudták, hogy a közelmúltban felépültek a fertőzésből.

Az új törvény mér teljes körűen rendelkezik, védőoltást ír elő ezeken a helyszíneken, beleértve a turisztikai helyszíneket, számos vonatot, minden belföldi járatot, és mindenkire vonatkozik, aki 16 év feletti.

A francia intenzív osztályok ágyainak több mint 76%-át vírusos betegek foglalják el, többségük nem oltott, és naponta mintegy 200 vírusos ember hal meg.

Forrás: egészségkalauz
Címlapkép: Pixabay 

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Remete66
Zavaros a főcím, ugyanis a francia parlament másik elnevezése: nemzetgyűlés, ez némileg mást jelent, mint az országgyűlés.
division
Nálunk csak a választások után várható hasonló lépés, miniszterelnök úr? Amikor már lényegében mindegy lesz?
Gauntlet
szép új világ.
aljasok:
15,6 millió fertőzöttből 9,8 felgyógyult.
amivel csak az a baj, hogy a lakosság 67 milliós !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.