Ilyen mozgalmat még sehol a világon nem láthatott az egyház.

Tömegesen coming outolnak a papok NémetországbanFotó: illusztráció, Szent Mária templom, Berlin, Jens Schlueter / POOL / AFP

Németországban 125 pap, hitoktató és az egyházi adminisztráció-alkalmazott vállalta fel szexuális irányultságát, nemi identitását LMBTQI személyként. Ezzel azt kívánták jelezni, hogy vannak köztük olyanok, akik nem heteroszexuálisak, de akár a nemi identitásuk is eltér a születési nemüktől– írja a hvg.hu a Zeit információi alapján.

Az érintettek legelsősorban azt szeretnék elérni, hogy ne lehessen valakit elbocsátani az egyházi munkájából csak azért, mert más a szexuális orientációja vagy a nemi identitása. 

Mindezzel más egyházi szereplőket is arra szeretnének buzdítani, hogy vállalják másságukat.

Az #OutInChurch, a Félelem nélküli Egyházért mozgalom résztvevői továbbá követelik, hogy az egyházi tanításból a rájuk nézve rágalmazó, diszkrimináló állítások kerüljenek ki. Ne tagadják meg tőlük az egyházi szentségeket (úgy mint a házasságot, a gyónást vagy az oltári szentséget) csak azért, mert például melegek vagy transzneműek, és legyen joguk a nyíltan LMBTQI embereknek is betölteni fontos egyházi pozíciókat.

Az aktivisták kérik, hogy a püspökök a nyilvánosság előtt jelentsék be a követeléseiket.

A mozgalom előzményének tekinthető, hogy tavaly év elején Németország-szerte több pap is elvállalta, hogy az azonos nemű párokat megáldja. 

Forrás: hvg.hu
Fotó: illusztráció, Szent Mária templom, Berlin, Jens Schlueter / POOL / AFP

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...vannak akik az öregapjukat is kibasznák a himalájára csakhogy nőjön az eklézsia.
durbincs
@simmering73: Csak mert maguk Csilletöcskölés után a sinekhez simulnak ? igaz @orsos vendel: @Horizont: @colibri: ?@Gauntlet: @Gazella: @nemkati: @Eladott Ország: @tudode: @csak húgy...: @Yoda69: + ez a general hülye @odst: ? aki @surdilloFUJT: is @kissé felnőttem: @Macskaszem: @Béla333: @namihami: @nemkati: @szegfue: @CsipkeRózsa: @dr. prédikátor: @nezelodo: @tudode: @134.bátor: @sgl:@Toller Béla: ? @Giovanni Alba: @gina: @Havanagi: ?
kissé felnőttem
farkatlan ribancos lédy majd anyádat mocskold hogy miért nem öntött ki a fürdővizzel eszed a farkadban sem lett? letellik ám hamarosan pesti strici
ómió
Na! Kitört ott az egyházi buzijárvány?
Rockxy
biztosan nagyon élvezik a kamingautolást

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.