Az Európai Unió egyértelműen elítéli, hogy nemzetbiztonsági szervek kommunikációs rendszereket törjenek fel és illegálisan figyeljenek meg embereket, ez elfogadhatatlan – jelentette ki Didier Reynders, jogérvényesülésért felelős uniós biztos kedden Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén.

Az EU szerint elfogadhatatlan, hogy a nemzetbiztonsági szervek kommunikációs rendszereket törnek fel és megfigyelnek embereket

Fotó: REDERICK FLORIN / AFP

A politikusok, ügyészek, ügyvédek és újságírók, valamint más személyek és szervezetek kiberbiztonsági programokkal történő megfigyeléséről szóló vitában a biztos hangsúlyozta: a technológia alapvető szerepet játszhat a rendfenntartó hatóságok és az igazságszolgáltatás munkájában, de csakis akkor, ha törvényes keretek között használják.

"A nemzetbiztonságnak nem lehet teljes mértékben szabad kezet adni"

- hívta fel a figyelmet az MTI beszámolója szerint.

Hangsúlyozta, hogy bár a nemzetbiztonság kérdése tagállami hatáskörbe tartozik, és a nemzeti kormányok határozzák meg a biztonsági érdekeket, a feljogosított szerveknek működésük során tiszteletben kell tartaniuk az uniós jogot. Hozzátette emellett, hogy „a médiában dolgozóknak szabad munkát kell biztosítani és a szabad ellenzék létezése elengedhetetlen a demokráciához”.

Reynders Magyarországgal kapcsolatban elmondta: a magyar adatvédelmi hivatal vizsgálatot indított a Pegasus kémszoftver állítólagos illegális alkalmazásával kapcsolatban, míg Lengyelországban különbizottság nyomoz az ügyben.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
az unijó elítéli?...elfogadhatalan?..nemááá...ott mindenk hülye?...minden, ami delejjel működik, az bizony bárhol, bármikor, bárki által lehallgatható..már évtizedekkel ezelőtt is tudhattuk, hogy az sms üzenetek először nem a fogadónál sípolt, hanem a távoli(titkos) szerverszobában, csak utána megy az érintetthez...mindez tized másodpercek alatt...

Elegendő elolvasni a híreket, hogy is derült ki, kik okozták a 9.11-et?...egy év lehallgatási(rögzített)anyagát hallgatták végig...nem ám egy emberét, az egész Föld lakosságának beszélgetését...még a keresőmotoroknak is egy évbe telt.

Nyugi, nemsokára ismét divat lesz a postagalamb, (ma már természetes, hogy futár visz minden bizalmas anyagot)...
Pipás
@Csizmás Kond: Nem fér bele a világképedbe az elvtársi tevékenység? Meg kellene tudni értened, hogy mi történik az országban körülötted.
Csizmás Kond
@Pipás: Ja, hogy mi minden történt az országban...ember itt egy adott témán filózunk nem az egész magyarországi történelmen, arra kell valamilyen véleményt adni és nem folyton belekutyulni minden lószart.
Pipás
@Csizmás Kond: Nem a történelemről filozofálunk, hanem arról, hogy a fideSS mindenféle törvényes és törvénytelen eszközt felhasznál hatalmának bebetonozására, kvázi egypártrendszer kialakítására.Ilyen a fideSS számára veszélyes, kínos emberek törvénytelen megfigyelése, lehallgatása, telefonjának a meghekkelése az állam által vásárolt kémszoftver segítségével. (Ezt csinálta a III/III ügyosztály hajdanán.)
Csizmás Kond
@Pipás: ...akkor csak politizálgass tovább...
ómió
Szóval, a brüsszeli internácik szarnak a nemzetbiztonságra! Ezt a "meglepit"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.