Az ukrajnai orosz invázió előtt az amerikai hírszerzés előrevetítette, hogy Moszkva várhatóan hatalmas támadást fog indítani, amely gyorsan mozgósítja azt a hatalmas orosz légierőt, amelyet hadserege azért gyűjtött össze, hogy uralja Ukrajna egét.

Zavarba ejtő az orosz katonai taktika – érthetetlen katonai lépésekkel már maguk alatt vágják a fát

Az első hét azonban megzavarta ezeket a várakozásokat, és ehelyett azt láthattuk, hogy Moszkva sokkal kényesebben jár el légi erejével, olyannyira, hogy az amerikai tisztviselők nem tudják pontosan megmagyarázni, mi okozta Oroszország látszólagos kockázatot nem mutató magatartását.

Nem feltétlenül hajlandóak nagy kockázatot vállalni saját repülőgépeikkel és saját pilótáikkal

- mondta egy névtelenül nyilatkozó magas rangú amerikai védelmi tisztviselő.

A nyers létszámot és tűzerőt tekintve jelentősen felülmúlta az orosz hadsereget, Ukrajna saját légiereje még mindig repül, és légvédelmét továbbra is életképesnek tartják, ez a tény megdöbbentő a katonai szakértők számára.

A háború február 24-i nyitányát követően az elemzők arra számítottak, hogy az orosz hadsereg azonnal megpróbálja megsemmisíteni Ukrajna légierejét és légvédelmét.

Ez lett volna a logikus és széles körben várt következő lépés, amint az 1938 óta szinte minden katonai konfliktusban látható

- írta a londoni RUSI "Az eltűnt orosz légierő rejtélyes esete" című cikkében.

Az ukrán csapatok föld-levegő rakétákkal fenyegethetik az orosz repülőgépeket, és veszélyeztethetik a szárazföldi erőket támogatni próbáló orosz pilótákat.

Sok olyan dolgot csinálnak, ami zavarba ejtő

- mondta Rob Lee, a Külpolitikai Kutatóintézet orosz katonai szakértője.

Katonai szakértők bizonyítékokat találtak arra, hogy az orosz légierő nem koordinálja a szárazföldi csapatok alakulatait, mivel több orosz csapatoszlopot küldtek előre saját légvédelmi fedezékük hatókörén túl.

Az orosz katonák sebezhetővé válnak az ukrán erők támadásaival szemben, beleértve azokat is, amelyeket újonnan szereltek fel török ​​drónokkal és amerikai és brit páncéltörő rakétákkal.

David Deptula, az Egyesült Államok légierejének nyugalmazott háromcsillagos tábornoka, aki egykor a repüléstilalmi zónát irányította Észak-Irak felett, meglepődött azon, hogy Oroszország a kezdetektől fogva nem dolgozott keményebben a légi dominancián.

Az oroszok felfedezik, hogy a több tartományra kiterjedő műveletek koordinálása nem könnyű. És hogy nem olyan jók, mint amilyennek gondolták.

- mondta Deptula a Reutersnek.

Míg az oroszok gyengébb teljesítményt nyújtottak, Ukrajna hadserege eddig felülmúlta a várakozásokat.

Szakértők szerint az, hogy továbbra is repülnek az ukrán légierő repülőgépei, jól láthatóan demonstrálja az ország támadásokkal szembeni ellenálló képességét, és erkölcsi erősítő volt mind saját hadserege, mind Ukrajna népe számára.

Az Egyesült Államok becslése szerint Oroszország valamivel több mint 75 repülőgépet használ Ukrajna inváziójában

– mondta a magas rangú amerikai tisztviselő.

Az invázió előtt a tisztviselők úgy becsülték, hogy Oroszország potenciálisan több száz repülőgépet készített fel a légierejében egy ukrajnai küldetésre.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
- Helló Főnök, ócsó orosz haditerv érdekel?
- Áfás számla van hozzá?
- Persze, hogy van! csekatika fogja kiállitani!
- amiről czeglédy már vissza is igényelte az áfát? :)
surdilloFUJT
@verőce21: idióta fidessnyalonc,te genetikai korcs,vonyítasz te még nemsokára!!!
Yoda69
Hatalmas ongolt lott putyin ezzel a háborúval. Remelem rovidesen megy a levesbe, az osszes putyin-barat hazaarulo kormanyokkal együtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.