Pénteken kora reggel fordult Európához segítségért Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ukrajnai atomerőmű elleni támadást követően – írja a Blikk.hu.

Zelenszkij nukleáris terrorizmusnak tartja az atomerőmű elleni támadást
Fotó: PETER NICHOLLS / POOL / AFP

A politikus arra figyelmeztette a világ vezetőit, hogy az orosz propagandisták azzal fenyegetőznek, hogy atomhamuval borítják be a világot.

Mint ismert, ma kora hajnalban az orosz katonák nagy erőkkel bombázni kezdték Európa legnagyobb atomerőművét Zaporrizsjában. A helyi katasztrófavédelmet eleinte megakadályozta a tűz eloltásában az orosz sereg, de végül sikerült elhárítani a katasztrófa-közeli állapotot.

Az esetről az ukrán külügyminiszter is beszámolt Twitter-oldalán, ahol arról írt, hogy minden oldalról lövik az atomerőművet. 

Az ukrán elnök a hajnalban történtek után a közösségi médián keresztül mondta el a véleményét és üzent Európának:

Európának most kell felébrednie. Európa legnagyobb atomerőműve ég. Jelenleg az orosz tankok nukleáris egységeket lőnek. Ezek a tankok hőkamerával vannak felszerelve, így tudják, hova kell célozniuk. Felkészültek rá. Minden ukránhoz és minden európaihoz fordulok, minden emberhez, aki ismeri a Csernobil szót, és tudja, mennyi szenvedést és áldozatot okozott az atomerőműben történt robbanás. Globális katasztrófa volt. Emberek százezrei küzdöttek a következményei ellen.

Hozzátette:

Figyelmeztetünk mindenkit, hogy soha egyetlen nemzet sem lőtt atomerőműveket. Az emberiség történetében először követ el nukleáris terrorizmust egy terrorista állam. Az orosz propagandisták azzal fenyegetőztek, hogy atomhamuval borítják be a világot. Ez most nem fenyegetés. Ez a valóság.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Blikk.hu
Címlapkép: PETER NICHOLLS / POOL / AFP

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@Namely: Igazad van, de az unios és a nato-s határ majdnem egál.
Namely
@magyar1: igen, de az nem érdekli az oroszokat addig, amíg van pufferzóna, azaz minimum semleges Belorusszia, Ukrajna. Itt a balti államok és a finnek nem számítanak, mert kicsik.
Dr. Proktor
@Namely: És Ukrajna elfoglalása után lesz?, bár ez az indok nem igazolja a barbárságukat Nem ártana gondolkodni...
A NATO egyébként védelmi szervezet!
Namely
@Dr. Proktor: "A NATO egyébként védelmi szervezet! "
Amit Irak, Szíria, Líbia, Afganisztán, Szerbia is jól megtapasztalt, amikor a jenkik katonai agressziót hajtottak végre rajtuk.
"bár ez az indok nem igazolja a barbárságukat"
Mit értesz barbárság alatt?
Klubtag
MERT AZ...és teljesen mindegy, hogy Putyin ezt hogyan magyarázza, mivel indokolja vagy akarja rákenni az agressziót elszenvedő félre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.