Az ukrán és orosz békedelegáció egy 15 pontból álló előzetes béketervvel jelentős előrelépést ért el. A terv szerint tűzszünetet hirdetnének, és az oroszok visszavonnák csapataikat Ukrajnából – írja a Telex.hu

Az ukrán tisztviselők szerint Putyin csak időhúzásra használja az előzetes béketervet
Fotó: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP

Ezért cserébe Kijev semlegességet hirdet és elfogadja a fegyveres erőinek korlátozását. Erről számolt be Financial Times három forrás alapján, akik részt vettek a tárgyalásokon. A lapnak nyilatkozott Volodimir Zelenszkij főtanácsadója, Mihajlo Podoljak is.

A 15 pontos tervről először hétfőn tárgyaltak. A tárgyaláson szóba került az orosz nyelv státuszának kérdése is, ugyanis bár az oroszt széles körben beszélik Ukrajnában, az állam egyetlen hivatalos nyelve az ukrán. A legvitatottabb pont persze továbbra is a Krím félsziget és a két kelet-ukrajnai szakadár tartomány, Donyeck és Luhanszk megye szeparatisták által uralt területeinek kérdése.

Bár szerdán mindkét fél arról számolt be, hogy előrelépést értek el a tárgyalásokon, ukrán tisztviselők továbbra is attól tartanak, hogy

Putyin nem teljesen elkötelezett a béke mellett, és inkább csak az időt húzzák ezzel, hogy az oroszok átcsoportosíthassák erőiket egy következő offenzíva előtt.

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
És mi van, ha a következő offenzíva előtt csődbe megy Oroszország.
rokker33
@justhpeter: semmi !! Putyint a jelek szerint nem érdekli sem az orosz gazdaság sem az hogy rengeteg külföldi cégek hagyták ott sőt semmilyen eu s szankció sem! Csak a háborút akarja megnyeri és ahhoz nincs szüksége semmilyen gazdaságra, csak fegyverre atombombára az meg van bőven!A gazdaságuk 100 évvel ezelőtt is egy kalap szar volt, most is nyomorognak az emberek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.