Úgy beszélt Szijjártó Péter az Ukrajnában dúló háborúról, hogy egyetlen szóval nem említette sem az ország nevét, sem azt, hogy Ukrajnát Oroszország támadta meg.

Szijjártó is beszólt Zelenszkijéknek az oroszok említése nélkül: "álljon meg a menet"

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Mint a Telex idézi, a magyar külügyminiszter

„szomszédunkban zajló háborúról”

beszélt, amely miatt különleges körülmények között tartottak választást Magyarországon. Mindezt a külügyminiszter aznap tette, hogy bekérette Ukrajna nagykövetét is, hogy kifejezze nemtetszését a magyar kormány Oroszországot érintő politikájával kapcsolatos ukrán nyilatkozatok miatt.

A külügyminiszter elismerte azt is, hogy „szörnyű az a szenvedés, amit az ukrán embereknek át kell élni”

– itt sem említette, hogy honnan fakad ez a szenvedés. Beszéde hasonló volt ahhoz, ahogyan a kampányzárón Székesfehérváron Orbán Viktor beszélt a háborúról, amely a leírás alapján inkább valamiféle természeti sorscsapásnak tűnt.

Szijjártó szerint azonban ez a szenvedés „sem ok, hogy háborús bűnökben való cinkosság kérdését vessék fel” Magyarországgal kapcsolatban, vagy antidemokratikus rendszer erősödéséről beszéljenek, „vagy sajnálkozzanak a választás kimenetele felett. Hát álljon már meg a menet!” – mondta Szijjártó, aki szerint a választás eredményét mindenkinek tiszteletben kell tartania, Ukrajnának is.

„Meg kell érteni, hogy miről hoztak döntést a magyar emberek: békéről és biztonságról. A kormány álláspontja mellett sorakoztak fel a választók.”

Címlapkép: MTI/Rosta Tibor

Forrás: Telex

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Kakadu! Hágában is ugyan ezt fogod szajkózni??
orsos vendel
szopo peti !!! leszoksz mindenkit ??? erkölcstelen bunko, paraszt vagy !!!
Pági
Ez hülye .Kinek az országát lövik rommá? Megint u.olyan gátlástalan, öntelt, pökhendi lett, hogy nyertek a választáson .
justhpeter
Orbán szeretné, ha Tarajos maradna külügyminiszter. Elvégre a világnak is kell röhögnie valakin.
Toller Béla
Egy fenét a békéről és biztonságról ! Hazug disznó ! Beadtátok a magyarok egy ostoba részének ezt, de azt ne gondold már, hogy mindenki megette ! Amit tesztek az nyalás puttynak, gyávaság, beszariság, igazi alázatos magyar fasizmus, a javából !
ómió
Pedig az efftársak, látszik - pl. az itt kommentelt "hatok" is - kart karba öltve mennének Ukrajnába golyófogónak!
kereső
Petruska, ha valamit hallhatnánk arról, hogy az orosz kémek 2013 óta ki-be járkálnak a külügy számitógépeiben, és csak azt nem tudják meg, amit nem akarnak. Tudod, hogy ez igy nettó hazaárulás lelkem-szottya!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.