A BBC egy ukrán nővel közölt megrázó interjút, aki látta, ahogy lányát és a férjét is megölik – írja a Telex.hu.

"Ha megadnák a lehetőséget, hogy lelőjem Putyint, megtenném" – egy ukrán nő szeme láttára ölték meg a kislányát és a férjét
Fotó: Pixabay

Viktoria Kovalenko és férje, Petro néhány nappal az orosz invázió megindulása után úgy döntöttek, elmenekülnek az ország északi részén lévő Csernyihivből. Biztonságban akarták tudni a gyerekeket. Viktória első házasságából ott volt a tizenkét éves Veronika, a közös lányuk, Varvara mindössze egyéves.

Miután elhagyták a várost, meg kellett állniuk, mert az utakon nagy kövek voltak. Petro félreállt a kocsival, és elkezdte félrehúzni őket az útból. Ekkor azonban tüzet nyitottak rájuk. Viktória látta, ahogy a nagyobbik lányát és férjét a szeme láttára lelövik, az autót pedig kigyulladt, mert eltalálta egy orosz gránát.

A egyéves kislányával a kezében egy közeli épületbe menekült, de a másnap árőröző orosz csapatok fedezték fel őket, akik aztán egy iskola alagsorában tartották fogva őket. Az édesanya és gyermeke a elkövetkezendő 24 napot ott töltötte, borzasztó körülmények között. Körülöttük több ember is életét vesztette, mert nem jutottak orvosi ellátáshoz. 

A holttestek órákig, akár napokig is ott hevertek. Viktoria szerint 40 ember volt a helyiségben, alig lehetett mozogni. Nem volt világítás, ezért gyertyákat és öngyújtókat használtak. Legtöbbször WC sem mehettek ki, helyette vödröket kellett használniuk.

Később, amikor kijutott, megpróbálta eltemetni egy közeli erdőben a férjét és a nagyobbik lányát, de akkor is épp bombázni kezdtek az oroszok, ezért nem tudták rendesen befejezni a temetést, el kellett menekülniük.

Ha megadnák a lehetőséget, hogy lelőjem Putyint, megtenném. Nem remegne meg a kezem!

– mondta. Most Lvivben van a kislányával.

Forrás: Telex, BBC

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Nem tudom, nem is akarom tudni, hogy lehet túlélni egy ilyen traumát. Persze, ott a kicsi, az ő életét meg kell menteni, és fel kell nevelni.
Putyin: Kívánom, hogy tegye meg valaki helyette is, akinek lesz rá lehetősége - legyen! -, és nem fog remegni a keze. De várja meg, amíg az elnök felfogja, hogy meg fog halni.
csak úgy....
@Nyírfa: inkább egy infarktus,hogy csak neki remegjen mindene és fusson át az agyán az elbaxott ,szemét ,nagyravágyó kicsinyes élete !- szarajevónál lött a gavrilo,oszt mi lett belöle...
Nyírfa
@csak úgy...: Ha a sajátjai közül teszi valaki, sőt, kitör a palotaforradalom, akkor nincs világháború.
Persze, bárkire rá lehet fogni, ez az antidemokratikus világ bevált technikája, de semmivel nem lehet vég nélkül játszani: a játszmákkal sem.
Igen. Ebbe bukik bele Orbán is: a saját játszmáiba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.