Orbán Viktor miniszterelnök természetesen elítéli a bucsai tömegmészárlást – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Elítéli Orbán Viktor a bucsai tömegmészárlástFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban 2022. április 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarország mindenben támogatja azt a nemzetközi vizsgálatot, melynek célja, hogy felderítse a vérengzés elkövetőit

- ismertette a kormányfő álláspontját Havasi Bertalan.

A sajtófőnök emlékeztetett, Orbán Viktor szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján is világosan fogalmazott, ez egy háború, amit az oroszok indítottak, megtámadták Ukrajnát, és ez egy agresszió.

Ez az Európai Uniónak a közös álláspontja, és Magyarország ennek az álláspontnak a részese. Az összes atrocitásról pedig azt gondolom, hogy mindegyiket ki kell vizsgálni, (...) akárhogyan is, a civileket mindenképpen meg kell védeni, a civilekkel szembeni bántalmazást a leghatározottabban el kell ítélni, és az ilyen eseteket pedig ki kell vizsgálni. Független és pártatlan vizsgálatot akarunk

- idézte fel Orbán Viktor szavait a sajtófőnök.

Jaroslaw Kaczynski, a vezető lengyel kormánypárt, a Jog is Igazságosság (PiS) elnöke pénteken egy interjúban kritizálta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, amiért szerinte nem volt hajlandó elítélni Oroszországot az ukrajnai Bucsában elkövetett gyilkosságok miatt.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Vagy egy hét gondolkodás után... A pávatáncos lépést vált...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fergeteg
Nem is volt mészárlás,háború van.
A piszkos amcsik amikor levegőből bombázzák a lakóépületeket???
szép új világ
Csak óvatosan! Orbán a bucsai mészárlást ítélte el! Azt egy szóval sem mondta, hogy az azt elkövető oroszokat!
A nyilatkozata egy cseppet sem ellentétes az orosz propagandával - mely szerint az ukránok lődözték hátba magukat.
Ezért ha legközelebb Putyinnal bájolog - nem kell neki sokat magyarázkodnia.
csipetke
Hát nem kapkodta el a dolgot a puhos. De ugye időbe telt,mire megkérdezte a gazdáját,hogy elítélheti-e?
@szép új világ: 09:21 Az oroszoknál nagy divat az ellenzékieket is fura módon elintézni. Volt már,hogy egy ellenzéki,(Navalnij) megmégeződött, vagy jónéhányan a mittoménhányadikról csak úgy kiszédültek az ablakon, vagy felakasztódtak, esetleg hátbalőtték sajátmagukat,akár többször is. Így volt ez biztos most is, összekötözték sajátmagukat, aztán öngyilkosok lettek. Így megy ez putyinisztánban...
ómió
És ki nem!? Csak a tettes nem lesz meg sosem!
kereső
@szép új világ: Csak óvatosaan!! Orbán nem itélt el semmit, és senkit. Az, hogy havasi bertalan sajtós azt mondja, hogy "természetesen elitéli", nem jelenti azt, hogy megtette. Nem adott ki közleményt, nem állt ki mikrofon elé, nem közölte a facen posztolva. Akkor mikor és hol?Havasi ezt egy ujságirói kérdésre válaszolva közölte.
kereső
@sgl: Már legalább háromszor itt volt ez a hir, a hazug cimével. Először a hvg-től. Másodszor is. Most meg az mti. Mindháromszor leirtam. Sőt lertam, hogy a hvg- mint fő hirforrás, menjen a sunyiba a hazugságaival, mint a magyarországi független sajtó zászlóshajója.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.