„Putyinnak hatalmas hadserege van. De nehéz helyzetbe került, mert katasztrofális baklövést követett el” – mondta Boris Johnson brit miniszterelnök, aki kiszámíthatatlannak látja, merre alakul az ukrajnai háború.

Boris Johnson elképzelhetőnek tartja az orosz győzelmet

Fotó: STEFAN ROUSSEAU / POOL / AFP

Szerinte Putyin egyetlen lehetősége, ha elsősorban a tüzérségre támaszkodva folytatja az ukránok felőrlését, márpedig nagyon közel került ahhoz, hogy Mariupolnál szárazföldi összeköttetést biztosítson a Krím és Ukrajna belső részei közt.

Johnson elképzelhetőnek tartja az orosz győzelmet, és azt is, hogy akár jövő év végéig tartson a háború, de közben méltatta az ukránok „hihetetlen hősiességét” és harci kedvét is.

Azt mondta, bármilyen katonai fölénybe kerüljenek is az oroszok, és bármeddig is húzódjon a háború, Putyin nem lesz képes meghódítani az ukrán nép lelkét. Szerinte további gazdasági szankciókra van szükség Oroszországgal szemben, és meg kell vizsgálni az újabb katonai segítségnyújtás lehetőségét is.

Forrás: 444.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
putyin és a ruszkik,ezzel a háborúval annyira lejáratták magukat a világ elött,hogy az igazi vesztesek ök lesznek! se kína sem india nem lesz tartós partnerük,ök csak nyerni szeretnének a putyini ámokfutáson...,orbán ismét beseggel a kettö pad közé.
rokker33
Egészen biztos hogy nem fognak győzni az ukránok!Oroszország túlerővel rendelkezik! Még ha sok katonájuk meghalt és fegyverük odaveszett,akkor sincs semmi esélyük!Jövő év vége?? Az idén vége lesz az oroszok befognak durvulni! Putyin meg biztosan türelmetlen már!
Sziszifusz
@rokker33: 16:08

Dávid és Góliát harca ? Egykor Góliát győzött . Most erre ismét még van az esély, még ha nagyon kevés is.
A háborút, morális szempontból, Putyin már az indulásnál elvesztette.
Akármilyen katonai sikereket ér el, akkor is övé a világ megvetése.
jesz
az a baj, nagyon nagy baj, hogy senkinek nem számít az egyszerű emberek élete, vagyonkája..a politikusok, hadurak csak támaszodnak a térképasztalra, (meg a kocsmapultra) oszt tervezgetnek..

Az oroszok álomvilágban élnek...az 1945-ös győelem napja már qurvarég volt, azóta eltunyultak..(lásdAfganisztán)

A gatyafelkötés helyett a sok ártatlan emberélet az eredmény...és senki nem tudja miért?
csak úgy....
putyin és a ruszkik,ezzel a háborúval annyira lejáratták magukat a világ elött,hogy az igazi vesztesek ök lesznek! se kína sem india nem lesz tartós partnerük,ök csak nyerni szeretnének a putyini ámokfutáson...,orbán ismét beseggel a kettö pad közé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.