Mindennek konkrét oka volt ugyanis. 

"Döbbenten állnak a bécsiek a szupermarket üres polcai előtt"

– ezzel a címmel számolt be a hirado.hu három napja arról, hogy egy bécsi diszkontáruházban nem volt semmilyen hűtött termék. A heute.at egy olvasói fotóját vették át, és tényleg nem valami jó a helyzet a kép szerint: teljesen üresen álltak a polcok. 

"Döbbenten állnak a bécsiek a szupermarket üres polcai előtt" – írta a magyar közmédia, aztán jött a váratlan fordulat

Fotó: Twitter

A heute.at nevű osztrák lap már arról írt, már olyanokon kezdtek el kombinálni a vevők és az olvasóik, hogy a háborútól vagy a nagy inflációtól félve megrohamozhatták az emberek a boltot – ezt a gondolatot átvette a magyar állami média is.

Aztán persze továbbment a hír a Fidesz-barát Facebook-oldalakra is, volt, ahova már Ursula von der Leyen és Charles Michel képével illusztrálva azzal került ki: „Köszönjék meg a brüsszeli rezsimnek!”

A Heute mindenesetre vette a fáradtságot, és megkérdezte az üzletet is, hogy mi történt. A választ a magyar szemle már nem követte, pedig abból kiderült:

elromlott a hűtőberendezés.

Forrás: hvg.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 15:42
A cikk végén:
"A Heute mindenesetre vette a fáradtságot, és megkérdezte az üzletet is, hogy mi történt. A választ a magyar szemle már nem követte, pedig abból kiderült: elromlott a hűtőberendezés."
Most röhögjél vargánya (gyk.: tehéngomba)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Uriel
@Aki Én: Van itt vadász is: "shikari - bennszülött kísérő, bennszülött vadász" Igaz, nála meg a bennszülöttön van a hangsúly.
Gazella
Muuuuuuu.. az lakájmédia sem ellenőriz semmi hirt sem!@KisTehen:
ómió
Így megy ez, ahol se háborús hatás, se infláció...! Vagy nem így kell hazudni?
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 09:38
De, olvastam, viszont miféle libcsi lufiról fantáziálsz? A hír igaz, a fénykép valós, csak éppen a hirado.hu "elfelejtette" megírni, hogy meghibásodott a sajtos hűtő, ezért pakolták le az árut.
Ha szándékosan hallgatták ezt el, akkor megtévesztették az olvasóikat, ha nemtörődömségből és figyelmetlenségből, akkor meg ALKALMATLANOK az újságírói munkára.
Jó hír, a gombákkal minden rendben van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.