Hazánkba küldené a cseh kormány a menekülők egy csoportját. Az ukrán háború mentén kialakult cseh vendégszeretet a jelek szerint elérte határait a menekülők között található roma családok érkeztével. Alig álcázott kétségbeesésüket a csehek először gyakorlati szempontokba csomagolták, mondván, a tizenöt-húsz főt számláló családok számára nem tudnak szállást biztosítani, ezért kell őket alacsonyabb minőségű központokba szállítani. Ennek az intézkedésnek szemetverően diszkriminatív mivoltát viszont nem lehetett sokáig leplezni, úgyhogy az ukrán szolidaritásban mindig élen járó baloldali cseh kormánynak egy új magyarázatot kellett találnia...

Forrás: magyarhirlap.hu
Feltöltő: BALKÁN KOBRA
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
lehet nyervogni de tény, hogy ez az egyik eredmény e annak, hogy:
"a romáknál magyar útlevelet is találtak az ukrán mellett ... Orbán Viktor Ukrajnában „osztogatja” a magyar állampolgárságokat abban a reményben, hogy extra szavazókat szerezzen.

"
telegdilaci
Még csak ők hiányoztak,hogy lehet hogy ennyi Romának van Magyar Útlevele,szégyen! tarthatjuk ezeket is szerintem mindegyik a nyakunkon marad, a CSEH kormány nem ad ezeknek a Romáknak,semmiféle támogatást mivel Magyar Útlevéllel és Állampolgársággal rendelkeznek,és nem is tudnának egy helyre elszállásolni a 20-30-fős családokat,és kizárólag Magyarul beszélnek,Oroszul,Ukránul NEM!
Emmersson71
@Maccska: Fogadja be az, aki az ukrán cigánynak magyar útlevelet adott! De az is elkvártélyozhat egy ilyen 20-25 tagú "családot", aki a kolostor malacra szavazott :P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.