Ehhez az íráshoz egy régi pesti vicc illene mottóként: Kohn és Grün ülnek a kávéházban, olvassák az újságban a híreket, Kohn sötéten felsóhajt: „Mi lesz itt...” Grün ránéz szomorkásan: „Mi lesz, mi lesz... de addig mi lesz?” Ma azon fogunk spekulálni tehát, hogy mik Oroszország Ukrajna elleni…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Jövő vs. közeljövő

Szele: „A közeljövő körvonalai”

Nem, illetve nem közvetlenül – szerintem szándéka szerint akkor sem ez volt a célja, egyébként is még csak sejteni lehetett (meg kell mondjam a bornírtsága minden várakozást alul múlott) – a tegnapi kormányfői kinyilatkozás (a jogrend szerint a kormányprogram ismertetése lett volna a feladata) ihlette.
Az elmélkedés egyik részében arról ír, hogy: „A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) úgy véli, hogy a fegyveres konfliktus több mint 1 százalékponttal csökkenti a globális gazdasági növekedést, és 2,5 százalékponttal növeli a fogyasztói inflációt.”. Ami igencsak elgondolkodtató, főleg úgy, hogy nálunk már a bevallott is kétszámjegyű, és a dagi azzal fenyegetőzött, hogy majd ők ketten az Eltolcsy-val.
A következő elmélkedés sincs hazaszóló tanulság nélkül: „Oroszország „energetikai szuperhatalomként” eltöltött napjai a végéhez közelednek. A Kreml túl sokáig használta az energiát külpolitikai eszközként, és most aratja le a gyümölcsét: Nyugaton senki sem akar többé orosz eredetű olajtól és gáztól függeni”!
Főleg ami az utolsó mondatot illeti, hogy milyen várható eredményei vannak a Nyugattal való kibabrálás politikájának! =))
Szele azzal zárja sorait, hogy „Szóval, amiket itt felsoroltam, nem holnapután várhatóak, hanem már holnap. Ez nem a „mi lesz itt”: ez az „addig mi lesz”.”!
Orbán beszéde viszont egyértelmű, a legjobb esetben is: Mi van? A seggünk ki van! S mi lesz? Továbbra is ki lesz! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.