Emmanuel Macron francia elnök szerint orosz kollégája, Vlagyimir Putyin "történelmi és alapvető hibát" követett el Ukrajna megtámadásával, aminek következtében el is szigetelődött.

Macron: Az orosz elnök "történelmi és alapvető hibát" követett el Ukrajna megtámadásával
Fotó: JULIEN DE ROSA / POOL / AFP

Úgy gondolom, ki is mondom, hogy történelmi és alapvető hibát követett el (az orosz elnök) a népe, önmaga és a történelem számára is

- mondta a francia elnök a regionális lapoknak péntek este adott interjújában.

Úgy vélem, hogy elszigetelődött. Bezárkózni az elszigetelődésbe egy dolog, tudni onnan kijutni viszont nagyon nehéz út

- fogalmazott Emmanuel Macron.

A francia elnök megismételte, hogy "nem szabad megalázni Oroszországot", mégpedig azért nem, hogy "azon a napon, amikor a harcoknak vége lesz, tudjunk majd egy megoldási utat kiépíteni a diplomácia eszközeivel".

Emmanuel Macron nem zárta ki, hogy európai kollégáihoz hasonlóan ő is hamarosan ellátogat Kijevbe.

Szeretnénk növelni a pénzügyi és katonai támogatást Ukrajnának. És mindent megtenni azért, hogy a gabonaszállítmányok kijussanak Ukrajnából

- tette hozzá, ellentmondva ezzel Vlagyimir Putyinnak, aki szerint Oroszország hajlandó biztosítani az ellenőrzése alatt álló ukrán kikötőkből a gabonaszállítmányok biztonságos és zavartalan exportját.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
Ja! Növelni a katonai támogatást?!
Gabona meg jusson ki onnan?! Nekik ne is maradjon!
roccobaba
Hát igen, mi is lenne, ha rászorulnának az orosz búzára és olajra...
justhpeter
Putyin számára már nincs kiút. Mint háborús bűnös és tömeggyilkos nem térhet vissza a normális politikai életbe. Már csak azért sem, mert az a vele szóba álló partnereiket is minősítené.
jesz
hadászati szakértők szerint Ukrajna már nyolc évvel ezelőtt kezdett fegyverkezni, hogy megtámadja Oroszország nyugati részét(nem Belarust)...az oroszok tudták ezt, de csak most léptek...hát benézték...
Németh István
A baromja >makronja elfelejti, hogy ukrajna soha nem volt és nincs! Aztán az orosz belviszályt az oroszok rendezik le és neki, meg mindenkinek ez ügyben kuss! Ez az állat még azt hiszi, hogy Napóleon módra nyerészkedhet majd az orosz javakon! Seggfej! A még nagyobb szemétláda és seggfej a hitler is buktázott rendesen, most az usa fog, még úgy is, hogy más farkával és éppen az ukránok farkával akar zavart kelteni az orosz Földön! Nagyon rohadjanak meg, mielőbb!
ómió
Még "szerencse", hogy leszarja a véleményedet!
r2d2
Ja! Növelni a katonai támogatást?!
Gabona meg jusson ki onnan?! Nekik ne is maradjon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.