Magyarország célja és feladata nem változik a történelem sodrásában: megmaradni szuverén, független, európai nemzetállamnak, amely kész kiállni igazáért és képviselni minden magyar érdekét – közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a nemzeti összetartozás napja alkalmából szombaton az MTI-vel.

KDNP: Magyarország kész kiállni igazáért és képviselni minden magyar érdekétFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b), Kocsis Máté (k), a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a frakciószövetség ülésén az Országházban 2022. május 17-én. A kormányfő bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kisebbik kormánypárt közleményében úgy fogalmazott, "történelmünk során sokszor váltunk nagyhatalmak játékszerévé, de mindig ragaszkodtunk függetlenségünkhöz, nyelvünkhöz, hitünkhöz, kultúránkhoz, tradícióinkhoz, amelyek biztosították nemzetünk fennmaradását a legnehezebb korszakokban is".

Kiemelték, Magyarországot és az egész magyarságot 1920-ban a trianoni diktátummal darabokra hasították a háborúban győztes nagyhatalmak.

Ekkor egy területében megszállt, értékrendjében meghasonlott, a Tanácsköztársaság terrorjától éppen csak megszabadult, szétzilált társadalmú ország hajtott fejet az ítélet előtt

- fejtették ki.

A KDNP aláhúzta, "ennek a traumának a feldolgozása, következményeinek lehetséges enyhítése csak szuverenitásunk teljes visszaszerzését követően válhatott valóra, de önmagában az ország függetlensége nem csupán célja, hanem eszköze is a sebek begyógyításának hosszú és viszontagságos folyamatában".

A kezünkben lévő lehetőségekkel élni tudni, de akarni is kell

- hangsúlyozta a párt, hozzátéve, a "nemzet egyesítése, a szétszakított nemzetrészek egymásra találása csak így történhet meg".

A KDNP közleményében kitért arra is, "míg a baloldal és a liberális politika 2004. december 5-én is eltaszította magától a határon túli magyarságot a kettős állampolgárság kapcsán indított gyűlöletkampányával, valamint azóta is igyekszik a külföldi érdekeket a nemzet boldogulása elé helyezni, addig a nemzeti-keresztény kormányzat 2010-ben első intézkedései között kezdte meg a magyarság közjogi egyesítését".

Mára mindazok, akik magyarnak vallják magukat, földrajzi határoktól függetlenül is teljes jogú állampolgárok lehettek

- tették hozzá.

A kisebbik kormánypárt kiemelte, az "elmúlt 12 évben egyértelművé vált mindenki számára, hogy Magyarországra nemcsak a határon belül lakók, de a világ bármely táján élő magyarok számíthatnak és mi is számítunk rájuk".

Az anyaország mindig segítő kezet nyújt a bajbajutottaknak, most különösképpen a kárpátaljai testvéreinknek

- írták.

A KDNP hangsúlyozta, "történelmünk legnagyobb humanitárius akciójában nálunk biztonságra, menedékre lelnek azok, akik a háború miatt hazájukat elhagyni voltak kénytelenek".

Békében és egyetértésben élni szomszédainkkal, de felkészülni a jövő kihívásaira és mindenben segíteni a magyarságot szerte a világban, ez a hosszútávú kulcsa annak, hogy Trianon traumája keserűségből sikeres jövővé változzon

- fogalmazott a kereszténydemokrata párt.

Az életképes nemzetekre a katasztrófa úgy hat, mintha visszavágják a fát. Annál eresebben hajt

- zárta közleményét a KDNP, Klebelsberg Kunó szavait idézve.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
"kész kiállni igazáért és képviselni minden magyar érdekét"
OK, nyílván mindenki tudja, hogy ez csak duma. Magasról tesznek arra, hogy több millió magyarnak más fontos, mint Orbánéknak.
Csak néhány dolog ami nekem fontosabb, mint a kormánynak:
- jogállam, azaz az ügyészség végezze a munkáját
- közmédia közszolgálatisága, azaz az egyoldalsúág megszűntetése és kormánypárti és ellenzéki vendékek meghívása. Valamint nem ártana leállni a TUDATOSAN hamis hírek terjesztésével.
- minőségi oktatás, azaz egy országnak mainek nincsenek természeti kincsei annak csak a társadalom minőségi oktatás jelent kitörési lehetőséget (és NEM, az olcsó munkaerő nem hatékony erőforrás)
- minőségi egészségügyi ellátás, azaz az időben ellátott betegek hamarabb gyógyulnak fel, tovább élnek minőségi életet azaz növelik a gazdaság teljesítő képességét

Ha a kormány csak ezeket a pontokat betartaná a többi problémája is megoldódnak az országnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
A kdnp egy furcsa fertőzést terjeszt az országban, ami kettős irányban igyekszik megfertőzni a híveiket. Gyakran felmerül a kdnp vezetésében és a megtévesztett keresztény hívelben, hogy Orbánt Isten rendelte az ország vezetésére. Azt, hogy ez az egyházban miként értelmezik rájuk hagyom. A másik téveszme amit szándékosan és tudatosan terjesztenek a szavazóik között az, hogy a fideSS-kdnp egyenlő Magyarországgal. Tekintsünk el a tézis kirekesztő mivoltától ez a sugallat primitív és hamis.
colibri
Köszi kdnp, de inkább neeee... én legalábbis nem kérek belőletek!
ómió
Hacsak szuicid módon nem egy bolsi "kormányt" választ magának!
Clavigo
@ómió: Ez a süket duma neked szól,,,te agyatlan.
ómió
@Clavigo: Csak nem a "kiállás" szó ártott meg bolsi idiótaságodnak!? Nem "efftársi"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.