A tömegmészárlás helyszínére vinné a volt ukrán elnök, Petro Porosenko Orbán Viktort – írja az euronews.hu.

Bucsába vinné Orbánt a volt ukrán elnök, hogy elgondolkozzon az orosz üzleteirőlFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Tanács kétnapos rendkívüli ülésére Brüsszelben 2022. május 30-án. Az állam- és kormányfők többek között az elhúzódó ukrajnai háborúról, az azzal járó súlyos gazdasági válságról, illetve az energiaellátás biztonságáról tárgyalnak. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Azzal a céllal, hogy a magyar miniszterelnök az ottani tömegmészárlás túlélőivel beszélve gondolja át az Oroszországhoz fűződő üzleti kapcsolatait. 

Porosenko szerint Magyarország számára mérgező az, ha az üzleti érdekeit az értékek elé helyezi.

A politika mellett üzletemberként is ismert, Magyarországon az érdekeltségébe tartozott a Roshen csokoládégyár. Az Euronews tudósítója, Zsíros Sándor az Európai Néppárt Rotterdami Kongresszusán találkozott a volt ukrán elnökkel, Petro Porosenkóval. 

A lap tudósítója arról is kérdezte Porosenkót, hogy hogyan látja az unió egységét abból a szempontból, hogy Magyarország gazdasági érdekei miatt ellenezte az orosz kőolaj importjának betiltását?

Mi a különbség az Európai Unió és Oroszország között? Az egyik különbség az, hogy az unió a tagállamok értékeken alakuló szövetsége. Oroszország pedig a pénzen nyugszik, az alapja a politikai korrupció. Az ilyen együttműködés mérgező az adott országnak, mérgező a politikusoknak, és mérgező a gazdaság számára is. Ha az értékek elé helyezzük a pénzügyi érdeket, akkor arra csak egy orvosságot tudok javasolni. Akik Ukrajna ellen vannak, azokat szeretném meghívni: jöjjenek el velem, Ukrajna ötödik elnökével és én leszek a személyes vezetőjük. Jöjjenek velem Bucsába, Iprinbe, Csernyihivbe. Keressék fel azokat a helyeket, ahol több ezer ukránt öltek meg! Civileket, nőket és gyermekeket erőszakoltak és öltek meg. Beszéljenek az ottaniakkal és gondolkozzanak a jövőjükről és a pénzükről! Ez nem pénzkérdés.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: euronews

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
UGYAN,,, EZ A BESZARI KIS SZEMÉT NEM FOG ODAMENNI,ANNÁL JOBBAN FÉLTI AZT A RONDA ZSIROS CIGÁNY ÉLETÉT,, CSAK ITT NAGY A SZÁJA, BÜDÖS PARASZT
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Ez a szélmalomharcos, aki az óvodába is kevlárbugyiba mászkál?
tudode
Bizonyára a volt ukrán elnök sincs tudatában annak hogy a magyarok ""megválTÓJA csak csak falKÁBAN erős, egyedül egy magányember, akitől elhúzódnak/tak a zemberek:
.
----A magánember
www.youtube.com/watch?v=XzpLsRDszzg&t=189s
-----------------
.
Sajnos!
.
Ugyanazzal az erővel/idő ráfordítással akár boldogság tanyája lehetett volna már 13. évi országLÓ "hadicselei" nélkül ez a jobbsorsa érdemes mini ország!
Németh István
Ahogy ursulát félre akarták vezetni, de lebuktak - igaz nem csináltak belőle botrányt a politikai pénzéhségeik végett - ők az erősebbek a kocsmában tehát a többieknek kuss!! A Bucsa-i "bemutatóra" külön összeszedett orosz ellenes bizonyítékokat szállítanának a helyszínre, mi több még orosz katonaruhákba öltöztetett hadifoglyokat mutogatnának egy tucatnyi halomra való beöltöztetett ukrán orosz vegyes elhalálozottat ukrán mártírként mutogatnának! MEG VAN EZ TERVEZVE A RIPACSÉKNÁL!!! aki mega a sját zsebére dolgozó puccsista nemet ellenség annak meg semmi sem drága - sajátjait is kilöveti ha úgy látja hogy a hatás kedvéért az is kell!
ROHADJON MEG A KAPZSI FAJTÁJA, az ŐT FELBUJTÓ AGRESSZOR USA ELNÖK ÉS A FATTYA MIATT! Istenke nevében ÁMEN!!!
Németh István
Annyira aljas és moslék az egész jelenlegi ukrán vezetés, annyira kilóg hogy a nemzetük eladása a céljuk a személyes nyerészkedéseik okán, hogy egyszerűen érthetetlen hogy a világot így félre tudják vezetni!
szép új világ
@gina: Szinte ugyan ezt írtam ma reggel, de a cenzor résen volt és törölte.
Nállad a pont!
ómió
Inkább te gondolkozz el, Pubi, megérte-e, hogy hagytad magad megpuccsolni egy bohócnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.