Az orosz elnök szerint előrehaladást értek el a megbeszéléseken.

Globális élelmiszerválság: Putyin bejelentést tettATTA KENARE / AFP

Putyin és Erdogan kedden utazott Teheránba, hogy iráni kollégájukkal, Ebrahim Raíszivel más témák mellett megvitassák az ukrajnai gabona exportjához felhasználható biztonságos tengeri folyosók kérdését – írja a 168.hu. A céljuk a megbeszéléssel a világméretű élelmiszerválság elkerülése volt, de természetesen a találkozó fő témái közé tartozott az ukrajnai háború és a szíriai konfliktus is.

Putyin Teheránban közölte, hogy előrehaladást értek el a fekete-tengeri gabonaexportról folytatott tárgyalásokon.

A megbeszélésükön köszönetet mondott a kérdésben közvetítő török kollégájának, Erdogannak. Ez volt Putyin második személyes találkozója a NATO-tagállam Törökország államfőjével Oroszország Ukrajna elleni inváziójának kezdete óta.

Korábbi jelzések szerint Oroszország, Ukrajna, Törökország és az ENSZ a héten várhatóan megállapodást ír alá az Ukrajnából a Fekete-tengeren történő gabonaszállítás újraindításáról. Az orosz elnök kedden találkozott Ali Hameneivel, Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetőjével is.

Forrás: 168.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
És? Ehhez "virtuózék" legalább felszedik a saját aknáikat?
rokker33
És az eu vezetők mit tesznek ez ellen, mert nekik köszönhető az élelmiszer válság kialakulása??!!!Azonnal vonják vissza az összes idióta korlátozást és ne szóljon bele senki 2 ország háborújába, mert ez csak a népnek lesz rossz nem putyinnak!
evacica
@rokker33: Hü te aztán igazán szolidáris vagy! Ugyan ez lenne a véleményed, ha M.O. is ez történne?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.