Putyin szerint a Nyugat ágyútölteléknek használja Ukrajnát.

A Nyugat megingatta az európai biztonság rendszerét, és ágyútölteléknek használja Ukrajnát

- jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a X. Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencia részvevőihez intézett keddi beszédében.

Álláspontja szerint a NATO keleti szárnyán a támadó erők csapásmérő képességének növelésével, a katonai infrastruktúra fejlesztésével és a rakétavédelem telepítésével nem erősíti, hanem épp ellenkezőleg, gyengíti a biztonságot.

Kifogásolta, hogy a NATO nem vett tudomást a kölcsönös biztonság szavatolására vonatkozó tavaly decemberi orosz javaslatokról.

Az orosz elnök szerint a nyugati országok katonai konfliktusok kirobbantásával akarják fenntartani "hegemóniájukat". Az állította, hogy Oroszország "az Egyesült Nemzetek Alapokmányával teljes összhangban" indított "különleges hadműveletet" Ukrajnában. Azzal vádolta meg az Egyesült Államokat és "vazallusait", hogy durván beleavatkoznak szuverén államok belügyeibe, provokációkat, puccsokat és polgárháborúkat szerveznek. "Fenyegetéssel, zsarolással és nyomásgyakorlással próbálják a független államokat arra kényszeríteni, hogy engedelmeskedjenek akaratuknak" – mondta.

Putyin keményen kiosztotta a Nyugatot, és külön üzent a NATO-nak is

Fotó: Pixabay cco

A 2014-es ukrajnai hatalomváltást Putyin szintén a Nyugat rovására írta, mondván, hogy ennek célja egy ellen-Oroszország megteremtése volt.

Ukrajna népét ágyútölteléknek használják. (...) Szemet hunytak a neonáci ideológia terjesztése és a Donyec-medence lakosainak tömeges meggyilkolása felett, fegyverekkel, köztük nehézfegyverekkel látják el bőségesen a kijevi rezsimet

- mondta az orosz államfő.

Megítélése szerint a fegyverszállítás célja az ukrajnai konfliktus elnyújtása, és a Nyugat ugyanígy jár el a potenciális konfliktusok felszításával Ázsiában, Afrikában és Latin-Amerikában.

Putyin arról is szólt, hogy szerinte a nyugati államok "NATO-szerű rendszert" akarnak létrehozni az ázsiai-csendes-óceáni térségben. Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök tajvani látogatását "alaposan kitervelt provokációnak" minősítette.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@rokker33: kid neked putyin,hogy ennyire bízol benne,közben a labancoknál vagy tányérnyaló?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@rokker33: kid neked putyin,hogy ennyire bízol benne,közben a labancoknál vagy tányérnyaló?
csak úgy....
valaki tudja,hogy az ural mögött,hogy megy a ruszkik sorsa? a falvak még a cári állapotban, persze lenin óta van villany,minden tizedik faluban...,iskola,mint a fideszes vidéki magyarországon...,hol a pap vagy a sekrestyés oktat..,állítólag már papra se fussa minden faluba,csak fölújitott templomra...,ami üres,mint az ottani fejek.
verőce21
@csak úgy...: (22:31) Meg az a sötétség, ami a fejedben van...!
ómió
Viszont a virtuóz efftársat a saját népe ágyutöltelékként való használatáért "fizessék"!
durbincs
@Eladott Ország: @Eladott Ország: Azt milesz majd ha megtudja ? Swarceneggernek ad kitüntetést ? a Karmalitába Viktor ?és @fideszes gyökér: maga a gyökér ? mit szól ehez ?
durbincs
utának meghát itt vannak neki maguk ? a sepredék ? 1 ip-éről ? @csak húgy.:@T-Boly: @Néro2: @Nyírfa: @Clavigo: @sgl: @gina:@Istenakinincsen:@human: @kereső: @percsi:@icegygenabro @balos: @Gauntlet: @Qqberci: @csipetke: [email protected] Ország :+:@Horizont: nevű Ótvara aki @CsipkeRózsa: is ?:@Yoda69: + a sercli @Juhász István: @leszholnapis: @Lepényleső: @Nyírfa: @117: @VASTAGBŐR: @namihami: @justhpeter: :@amortizáltok: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.