Egy nem várt fordulat.

Putyin engedélyezte az ENSZ-nek, hogy szakértőket küldjön a zaporizzsjai atomerőműbeAndrey BORODULIN / AFP

Az orosz elnök beleegyezett, hogy a már orosz kézben lévő ukrajnai Zaporizzzsja atomerőmű területére beléphessenek az ENSZ ellenőrei – adta hírül a 24.hu. A Kreml ezt azután tudatta, hogy Putyin és Emmanuel Macron francia elnök telefonbeszélgetésben egyeztetett egymással. Mint ismert, az erőmű közelében továbbra is folytatódtak a harcok, melynek következtében négy civil megsérült.

Az üzem egyébként március eleje óta orosz megszállás alatt áll, de ukrán szakemberek üzemeltetik. Az ENSZ nukleáris felügyelő szervezetének, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnek (NAÜ) főigazgatója üdvözölte Putyin kijelentését, és hozzátette, hogy ő maga vezeti majd a látogatást az erőműben.

Forrás: 24.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@magyar1: Ezt a nem fizettek- légy szives hitelt érdemlően igazolni!,
Ez indok egy szuverén állam megtámadására, lerombolására, emberek- civilek, gyermekek meggyilkolására, az ukrán emberek meglopására? Milyen egy "erkölcsös" emberek vagytok ti, putyin imádók? Mentegetitek a menthetetlent! Egyet értetek egy terrorista gyilkossal., miközben buzgón hányjátok magatokra a keresztet. Ne haragudj, de ezt én nem tolerálom- és nem irom le, hogy minek tartalak benneteket, mert én szégyenleném magam miatta.
teuton
@magyar1: Barom!!! 1994ben született egy budapesti egyezmeny! Tanulj meg olvasni fideszanalfabeta! Ja, te magyarul sem tudsz... Mi van abban a szuverenitasrol es atomfegyverekröl??? Akkor most az ukranok vegyek vissza az atomfegyvereket??? Fizetett barom vagy!!!
en.wikipedia.org/wiki/Budapest_Memorandum_on_Security_Assurances
Németh István
Miért ne engedné, hiszen otthon vannak! És biztosítják az erőmű biztonságát amit az ukránok nyakra főre támadni akarnak mert hiányzik az usa diverzánsoknak az energia! Már pedig azért szerezték meg a fegyverek ellenértékeként a földeket anyagi javakat területeket, hogy élősködjenek ott ahol lenniük sem kéne! A nagyon hülye ukránokkal de inkább ukrán -orosz-magyar keverékekkel irtatják önmagukat az usa kedvére! Kíváncsi vagyok a világ nemzetei mikor észlelnek fel!!???
magyar1
@kereső: Nem tartom helyesnek, már többször leírtam, a diplomáciát tartom normálisnak nem emberek gyilkolását. Az ukrán emberek meg ha már egyszer önálló, szuverén állammá lettek akkor természetesnek kellett volna venniük, hogy bizony más ország, konkrétan Oroszországnak a gázáért fizetniük kell meg a kőolajért is.
Németh István
@magyar1: sajnos nagyon nem tudod a valósságot! A föderatív közösség egy sajátos elkötelezettségi forma! A szuverenítás akkor kezdődik amikor egy adott országrésznek önálló alkotmánya jegyzett,és elismert határai vannak. Az ukrán térségnek ilyen nincs és soha nem is volt! A határok a föderatív államszövetség OROSZORSZÁGI határa! tehát semmi teljes értékű szuverenítás > a viszonylagos szabad gazdálkodás és a nyitási lehetőségek adottak, azonban korlátozva vannak! ilyen a potenciális nemzetvádelem a nemzeti kincsek és javak kivitele és forgalmazása, stb. Hogy megértsd >> az usa agresszorai, felbujtói felismerték ezt a mikor Putyin felhívta a figyelmüket erre! Ki is pucoltak a nagy katonai védelem biztosítása alól, a nato csapataikat visszavonták>>>> azóta aljas módon hátulról biztatják és az ukránok faszával veretik a csalánt, csinálják a zavart és szítják a háborút! Ebbe lett pajtás a nagyon hülye Eu. vezetése is! na ez van és jobb lenne ha tájékozódnál mielőtt hülyeségeket írogatsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.