Egy nem várt fordulat.

Putyin engedélyezte az ENSZ-nek, hogy szakértőket küldjön a zaporizzsjai atomerőműbeAndrey BORODULIN / AFP

Az orosz elnök beleegyezett, hogy a már orosz kézben lévő ukrajnai Zaporizzzsja atomerőmű területére beléphessenek az ENSZ ellenőrei – adta hírül a 24.hu. A Kreml ezt azután tudatta, hogy Putyin és Emmanuel Macron francia elnök telefonbeszélgetésben egyeztetett egymással. Mint ismert, az erőmű közelében továbbra is folytatódtak a harcok, melynek következtében négy civil megsérült.

Az üzem egyébként március eleje óta orosz megszállás alatt áll, de ukrán szakemberek üzemeltetik. Az ENSZ nukleáris felügyelő szervezetének, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnek (NAÜ) főigazgatója üdvözölte Putyin kijelentését, és hozzátette, hogy ő maga vezeti majd a látogatást az erőműben.

Forrás: 24.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
frankón aláaknázták és most mehet az ensz. ,majd ha bolond vóna! a ruszkikba már csak a kuka fidesz magyarok bíznak!
Sziszifusz
@ómió: 10:09
Az, hogy ott, jelenleg nincs sumákolni valója, nem azt jelenti, hogy nem is volt. Vendégeket a "nagytakarítás" után fogadja.
Volt idejük eltüntetni az oda nem illő dolgokat..
csak úgy....
@Maccska: ne lóversenyezz mert még tippelni sem tudsz!
ómió
@Sziszifusz: Ezek (orosz, ukrán) olyanok, hogy egyik se megy, ha kell, sumákolnivalóért a szomszédba! De Putyin az ettől való mentességét itt most az ENSZ-szel is bizonyíttatná!
Nessy
Majd az igazgató állófogadást rendez a tiszteletükre, oszt ennyi!
csak úgy....
@Maccska: a ruszkik pár éven belül földughatják maguknak a gázukat és olajukat!
ebben meg én nem tévedek!
Néro2
Ukrajnába ! Engedélyezte . Pofám leszakad . Nemzethy Nagy Nagyonönnálló csutilandban is engedélyezi majd amikor átlépi a határt ?
csak úgy....
@Maccska: kina és india fejlödik ,nem úgy mint oroszország!
az ö találékonyságuk és fejlödésük azt fogja eredményezni,hogy hamarosan nekik sem lesz szükségük a ruszkiktól semmire!
Rockxy
nem várt fordulat?

japersze, putyinördög nem kaphat piros pontot akkor se, ha kaphatna.
juszt se!
és azért, mert csak!
jesz
@Maccska: ráadásul van olyan nyersanyaguk, amely három helyen található a Földgolyón..(például a rutil, ami nélkül nem lehet jól hegeszteni)
magyar1
@jesz: Így van, az oroszok védik a magukét, régen ők csinálták az atomerőművet is. Most csak visszavették.
Ilyen hülye öngyilkos jelölt vezetői vannak az unionak? Ennél még egy paraszt is okosabb, a sajátját védi és gyarapítja.
Lepényleső
...ez azért nagy kegy,- más ország szuverén területén?
teuton
@magyar1: Barom!!! Mi az, hogy "visszavettek"??? Milyen jogon? Mert nem vettek -penzert!-, hanem elvettek!!! Tehat Paksot is vihetik az oroszok??? Ahhoz mit szolnal, akkor is Putyin segget nyalnad???
magyar1
@teuton: Te barom, Paksot nem úgy építették, hogy Mo. a SzU része volt hanem szövetségese anno.
kereső
@magyar1: azért mostanra már eljutthattál volna odáig, hogy volt egy 1991-es szerződés, amely a nagy!!! SZU felbomlását- önálló államok létrejöttét szentesitette. Azután volt egy 1994-es Bpesti egyezmény/szerződés, amely kifejezetten arról szólt, hogy az aláirók- közöttük Oroszország garantálják Ukrajna szuverén államiságát, az ukrán határok és az ország/állam területi sértehetetlenségét. Kb. ezerszer leirtuk- tényekkel február óta. Ezeket a szerződésket rúgta fel az orosz állam, először 2008-ban Grúziában, 2014-ben pedig Ukrajnában. Mi lófüttyért nem lehet bevenni az agyatokba, hogy amit az oroszok csinálnak az terrorizmus, mert még ők sem ismerik el a háború tényét. Miért nem lehet eljutni odáig, hogy ha Magyarország ragaszkodik a szuverenitásához, területének sérthetetlenségéhez- akkor ezt miért ne tehetné meg egy másik független ország? Ahhoz mit szólnátok orosz imádók, ha a kalinyingrádi térséget visszakövetelnék a svédek, mert az első államokat/településeket ők hozták létre ottan, és Svédország részei voltak.
kereső
"Bájos", hogy putyin dirigál egy szuverén állam területén...és a magyar sajtó ezt úgy tálalja, hogy micsoda "kegyet" gyakorol az agresszor, terrorista.
magyar1
@kereső: Ok. abban igazad van, hogy nem lehetne megtámadni egy szuverén államot, de emlékezetem szerint a leválás után az ukránok elvárták, követelték és nem fizettek az orosz gázért mert anno ők is részt vettek a kiépítésben mint szovjetek. Erre miért nem emlékszel?
kereső
@magyar1: Ezt a nem fizettek- légy szives hitelt érdemlően igazolni!,
Ez indok egy szuverén állam megtámadására, lerombolására, emberek- civilek, gyermekek meggyilkolására, az ukrán emberek meglopására? Milyen egy "erkölcsös" emberek vagytok ti, putyin imádók? Mentegetitek a menthetetlent! Egyet értetek egy terrorista gyilkossal., miközben buzgón hányjátok magatokra a keresztet. Ne haragudj, de ezt én nem tolerálom- és nem irom le, hogy minek tartalak benneteket, mert én szégyenleném magam miatta.
teuton
@magyar1: Barom!!! 1994ben született egy budapesti egyezmeny! Tanulj meg olvasni fideszanalfabeta! Ja, te magyarul sem tudsz... Mi van abban a szuverenitasrol es atomfegyverekröl??? Akkor most az ukranok vegyek vissza az atomfegyvereket??? Fizetett barom vagy!!!
en.wikipedia.org/wiki/Budapest_Memorandum_on_Security_Assurances
Németh István
Miért ne engedné, hiszen otthon vannak! És biztosítják az erőmű biztonságát amit az ukránok nyakra főre támadni akarnak mert hiányzik az usa diverzánsoknak az energia! Már pedig azért szerezték meg a fegyverek ellenértékeként a földeket anyagi javakat területeket, hogy élősködjenek ott ahol lenniük sem kéne! A nagyon hülye ukránokkal de inkább ukrán -orosz-magyar keverékekkel irtatják önmagukat az usa kedvére! Kíváncsi vagyok a világ nemzetei mikor észlelnek fel!!???
magyar1
@kereső: Nem tartom helyesnek, már többször leírtam, a diplomáciát tartom normálisnak nem emberek gyilkolását. Az ukrán emberek meg ha már egyszer önálló, szuverén állammá lettek akkor természetesnek kellett volna venniük, hogy bizony más ország, konkrétan Oroszországnak a gázáért fizetniük kell meg a kőolajért is.
Németh István
@magyar1: sajnos nagyon nem tudod a valósságot! A föderatív közösség egy sajátos elkötelezettségi forma! A szuverenítás akkor kezdődik amikor egy adott országrésznek önálló alkotmánya jegyzett,és elismert határai vannak. Az ukrán térségnek ilyen nincs és soha nem is volt! A határok a föderatív államszövetség OROSZORSZÁGI határa! tehát semmi teljes értékű szuverenítás > a viszonylagos szabad gazdálkodás és a nyitási lehetőségek adottak, azonban korlátozva vannak! ilyen a potenciális nemzetvádelem a nemzeti kincsek és javak kivitele és forgalmazása, stb. Hogy megértsd >> az usa agresszorai, felbujtói felismerték ezt a mikor Putyin felhívta a figyelmüket erre! Ki is pucoltak a nagy katonai védelem biztosítása alól, a nato csapataikat visszavonták>>>> azóta aljas módon hátulról biztatják és az ukránok faszával veretik a csalánt, csinálják a zavart és szítják a háborút! Ebbe lett pajtás a nagyon hülye Eu. vezetése is! na ez van és jobb lenne ha tájékozódnál mielőtt hülyeségeket írogatsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.