Zoran Milanovic, Horvátország elnöke Koprivnicán egy új iskola megnyitóján az INA-botrány mellett arról is mesélt, hogy nemrégiben miről beszélgetett Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel.

„Megdöbbentő és aggasztó számomra, hogy az INA-ban egy olyan üzleti modellt alkalmaztak, amely a szervezett rablás minden jellemzőjét hordozza. Ez a legrosszabb ügy, amit valaha láttam”

– jelentette ki az államfő.

Horvátország elnöke információt osztott meg arról, mi (nem) volt az Orbán Viktorral való találkozóján

Fotó: ARMEND NIMANI / AFP

Ahogy korábban az Index is megírta, a korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség (USKOK) a rendőrséggel közösen indított akcióban szombaton öt embert tartóztatott le gázkereskedelemmel kapcsolatos visszaélések miatt, köztük Damir Skugort, az INA földgázkereskedelmi ágazatának igazgatóját.

A hét elején Davor Filipović horvát gazdasági miniszter két évre visszamenőleg az INA horvát olajipari vállalat gázüzletére vonatkozó összes szerződés felülvizsgálatát kérte.

Milanovic – aki szerint az ügy a Nemzetbiztonsági Tanácsra tartozik – azt is elmondta, az INA nem volt téma közte és Orbán Viktor között. Mint ismert, a magyar miniszterelnök az elmúlt hetekben Horvátországban nyaralt, egyik este pedig a horvát elnökkel vacsorázott.

Forrás: Index.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
@ESCOBAR: Olyan orbános. Itt is szervezett rablás folyik mióta a Geci uralkodik.
balos
@sgl: Ebben az új valagrendben a nézelödő szerep is borzasztó,mert úgy szarják le az embereket,hogy az éjszaki koreai sertésvezér is csak csettinteni tud!
Sámannus
Jó gyomra van a fószernak, én vissza rókáztam volna a kaját, e mellett a bűzös mocsadék mellett.
Eladott Ország
@durbincs: tegnap, 14:24 ☺ Ha érdekel a véleményed, onnan fogod majd észrevenni, hogy megkérdezem.
i.pinimg.com/originals/a4/26/94/a4269414128bba688650bd709dadec38.jpg
Eladott Ország
"A MOL mindig is fontos volt mindegyik kormánynak, ugyanis nagy pénzek hullanak arrafelé. Persze nem mindenkire hullanak, mert az elmúlt néhány évben gyakorlatilag az összes olyan vezető szakembert kirúgták (leépítették), aki elég tapasztalattal és tudással rendelkezett – spórolni kell a bérekkel – de az aktuális kormány aktuális felszopóbrigádja mindig is kapott néhány jól fizető vezetőségi helyet. Mert mindig a regnáló kormány emberei (akiket meg kell valahogy jutalmazni a szolgálataikért) értenek legjobban az energiapolitikához. Mint például Simóka Kálmánné, a Budapest Temetkezési Intézet igazgatója is nagyon érthetett hozzá, miután évekig a MOL vezetőségének tagja volt, vagy Csányi Sándor, aki szintén ért ehhez (is), miután jó sok földje van és nyilván termel olajnapraforgót."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.