Jobboldali kormánnyal Olaszország komolyabb és stabilabb ország lesz Európában Matteo Salvini a Liga vezetője szerint, aki hat pontos választási ígéretet írt alá a nagygyűlésen, melyet pártja a Pó-folyó forrásánál tartott vasárnap.

Salvini szerint a jobboldal nyeri a választást, és öt évig marad kormányon

Fotó: Piero CRUCIATTI / AFP

Matteo Salvini kijelentette, hogy teljes az összhang a Liga és szövetségesei, vagyis a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) és a Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország (FI) között.

"Én, Silvio és Giorgia majdnem mindenben ugyanazt a nézetet képviseljük, a következő öt évben jól fogunk együtt dolgozni, megígérem!" – hangoztatta Salvini egy héttel a szeptember 25-i parlamenti választások előtt.

Hozzátette, hogy a jobboldallal Olaszország "komoly, stabil és következetes" kormányt tud felmutatni, mellyel Olaszországot nagyobb tisztelet övezi majd külföldön az eddig Rómára jellemző politikai megosztottság helyett.

Salvini a lombardiai Pontida mezejére hívta pártja tagjait és szavazóit, a Pó-folyó forrásához, ahol 1990-től az Északi Liga, majd 2018-tól az utódpárt Liga tartja nagygyűléseit. A párt adatai szerint százezren gyűltek össze. A színpadot borító óriásplakáton a párt jelszava volt olvasható: "hiszek Olaszországban, hiszek a Ligában".

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Én a szabadságban hiszek, a szolidaritásban, az egyenlőségben , nem egy országban és nem annak önjelölt vezetőiben.
Olaszországban fasizmus lesz, és nem látom, hogy az EU-nak lenne erkölcsi és intzéményi védőrendszere.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.