Képzelj el egy olyan munkahelyi kultúrát, ahol elegendőnek tartják azt, ami a munkaköri leírásban szerepel. Nem kell többé túlórázni, lenyűgözni a főnököt, a munkaidő végén becsukod magad mögött az ajtót és még marad energiád mást is csinálni. Ha most is így vagy ezzel, akkor gratulálunk, jó helyen dolgozol, ám csupán a dolgozó emberek 9%-ába tartozol. A többiek körében egyre nagyobb teret hódít a quiet quitting, azaz a csendes kilépés. Nem teszel eleget extra felkéréseknek, nem mentorálod az új belépőket ingyen, nem jársz el a közös esti iszogatásokra sem. Továbbra is megjelensz a munkahelyeden, de szigorúan a munkaköri követelmények határain belül maradva. Nem nézed meg a munkahelyi e-maileket este vagy hétvégén, csakis a magánéleti, családi, hobbi célú elfoglaltságoknak szenteled a szabadidődet.

Forrás: bien.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Bakker, évek óta így melózom..erre neve van, sőt, trend lett :)
amortizáltok
hát bocsi de akkor itt a kapitalizmus csucsa a fizetést meg utalják. na akkor kamionosokkal ezt mire lépik meg meg a villamosvezetőkkel ??? orbán kormányát még csak csak szótlanná tennétek igy ? kulturálodnának valamelyest ??? és a másikat is EMBER -ként látnák? na meg a pilóták is otthonról ?? ajaj akkor mennyi kommunista ejtőernyősünk lenne?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.