A felperzselt föld taktikájával sem győzi le Ukrajnát Vlagyimir Putyin orosz elnök – jelentette ki Olaf Scholz csütörtökön.

A német kancellár szerint Putyin a felperzselt föld taktikájával sem fog győzni

Fotó: Valery SHARIFULIN / SPUTNIK / AFP

A német kancellár az Európai Tanács délután kezdődő találkozóján képviselni szándékozott német álláspontot a szövetségi parlamentben (Bundestag) ismertető beszédében kiemelte, hogy Vlagyimir Putyin hiába támad polgári célpontokat Ukrajnában, "bomba- és rakétaterrorja" csak tovább erősíti az ukránok és partnereik elszántságát.

Németország is kiáll Ukrajna mellett, amíg csak szükséges, és fegyverek, pénz és humanitárius segítség mellett ötezer ukrán katona kiképzését is vállalja – közölte a kancellár.

Aláhúzta: Putyin az energetika területén is "elszámította magát", úgy gondolta, hogy "a gázcsap elzárásával zsarolhat minket", de az utóbbi hónapok erőfeszítései révén már "nyugodtan kijelenthető", hogy Németország minden bizonnyal jól átvészeli a telet.

Forrás: mti.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
A német kancellárok mindig, mindent pontosan tudnak.
"Wir schaffen das"

És ne feledjük, hogy "a város határából fogjuk visszaverni a vörös hordákat"
Pálinkás Pál
@Namely: mit pampogsz?..ha annak idején az USA nem segíti ki sztálint, ma moszkva már nem létezne...
Namely
@Pálinkás Pál: Én megértem, hogy a másik cikk alatti vereséged miatt haragszol, de legalább próbálj meg úgy tenni, mint aki nem elfogult.
1. Mire utaltam fent? Hogy a német kancellárok amikor ilyeneket jelentenek ki, akkor vereséget szenvednek, pl éppen Hitlerre utaltam a második idézettel (az első Merkel).
2. A jenkiknek ehhez mi közük? De ha már jenkik: 1990 óta melyik az a háború, ahol nem hagyták cserben a csatlósaikat és győztek? (az első Öböl-háború).
Abban meg nem lennék olyan biztos, hogy Moszkva nem létezne, a jenkik nélkül, Hitler alaposan elszámította magát. A szovjetek számára a döntő Pearl H volt, amikor a japánok beléptek az usa ellen, így a távol-keleti szovjet egységeket át lehetett dobni nyugatra Hitler ellen. De Hitler addigra már kifulladóban volt. Az első jenki szállítmányok 1942-ban érkeztek meg, addigra viszont Hitler már vereséget szenvedett Moszkva alatt (1941 decembere). Ismerni kellene a történelmet.
Pálinkás Pál
@Namely: nos...anélkül hogy különösebben belemennénk...az oroszok egyedül befuccsoltak volna...amit jól mutat a német, villámgyors előrehaladás..és hitler valóban elszámította magát, hagyni kellett volna moszkvát a francba, semmi hadi jelentősége nem volt...csak adolf ugyanolyan barom volt mint putyler, meg a csúti cigány, nem hallgatott a hozzáértőkre, így elbukott, ahogy utóbbi két görény is fog...
jesz
..."Németország is kiáll Ukrajna mellett, amíg csak szükséges..."

Hát persze...az utolsó megölt ukrán katona után lekapcsolják a villanyt...

A németek nagyon értenek a felperzselt föld technikájához...minden nap láthatjuk a tévében a régi dokumentum felvételeket, hogy a nácik mit is tettek amikor Ukrajnán át haladtak Moszkva felé...ott mutatták be a felperzselt földet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.