Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette szerdán, hogy aláírta a hadiállapotot elrendelő rendeletet az Oroszország által szinte senki által el nem fogadott, úgynevezett népszavazásokkal elcsatolt négy ukrajnai régióban, vagyis Donyeckben, Luhanszkban, Herszonban és Zaporizzsjában – jelentette a TASS orosz állami hírügynökség.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Hogy vonatkozik ez azokra a területekre, amelyekre kiirták a "népszavazást", meg is tartották- ugyanakkor ezen megyéknek jó része már akkor is ukrán ellenőrzés alatt állt. Kremli nyilatkozatok sem tudták megmondani, hogy hol vannak az elcsatolt???! területek határai. Ez a pökhendi terrorista meg úgy rendelkezik más országok területén, mint otthon, hogy rohadjon meg minél hamarébb.
csak úgy....
érdekes embertelen ember ez a putyin...,az még érdekesebb,hogy magyarországon vannak követöi és öt éltetök!
kereső
Definiáljunk: béke, tűzszünet, szebb jövő.
1. Béke. Legyen már béke! Ez a magyar kormány álláspontja, ezt bégeti miniszterelnöktől a külügyön át egész a tápláléklánc legaljáig, ahol Schiffer Andrást tartják. Senki más ki sem mondja, hogy BÉKE! Oké, hogyan? Sanna Marin finn miniszterelnök például megfogalmazta a maga békejavaslatát: Oroszország húzza el a belét Ukrajnából - ez a legalja ruszkicsicskák szerint háborús uszítás, pedig kétségtelenül azonnal beállna vele a béke, ráadásul ez az egyetlen, ami a legális határoknak megfelel. Mi a másik opció? Az bizony az, hogy Ukrajna adja meg magát. Fogadja el azt a rendszert, ahol karmestereket lőnek agyon, amiért nem lépnek fel propagandakoncerteken, fogadja el az alávetettséget, a cenzúrát, az orosz diktatúrát, és vele a nyomort, ahol a légzsák egy távoli mesevilág vívmánya, ami nekik nem jár. A korrekt "békeajánlathoz" még hozzá tartozna a határra tett javaslat: egész Ukrajna? Az annektált megyék? A Dnyepertől keletre? Enélkül a béke szó üres; aki csak ennyit mond, az sunyi.
Szintén a megadásról szól a fegyverszállítások elleni ágálás; 1941-ben ezek az emberek a Szovjetuniónak és a partizánoknak szállított hadianyagot kifogásolták volna, miközben igyekeznek megérteni Hitler jogos biztonsági igényét és a német érdekszféra realitását.
Akkor tessék ezt kimondani: a "béke" kapitulációt jelent, ezt várjuk az ukránoktól; ugyanakkor az oroszoktól nem várunk semmilyen engedményt. És elfogadjuk az ezután következő orosz hódításokat. Hiszen validáljuk az erőszakot, és megerősítjük, hogy célravezető. És tessék vállalni az emberi minőséget, amit ez a javaslat hordoz. Nem ám csak szűziesen lobogtatni az olajágat, hanem kicsapni asztalra a bárcát,
kereső
Definiáljunk: béke, tűzszünet, szebb jövő.

2. Tűzszünet és tárgyalás. Ehhez érdemes tudni, hogy a szétlopott, kimerült, civilekkel feltöltött orosz hadsereg minden fronton fut, mint a nyúl. Ha találnak egy tanyacsoportot, oda bebújnak, amíg körül nem zárják, aztán szaladnak tovább, mert különben megölik őket. Nincs kaja, nincs ruházat, maguknak veszik meg az újoncok, ha tudják. A tűzszünet azzal járna, hogy időt nyernek, és puszta körömmel beáshatják magukat az eddig elorzott területeken. Ezek ukrán földek, volt erről szavazás 1991-ben, és nem puskacsövek előtt. Már akkor sem akartak oroszok lenni, a mostani Oroszországhoz pedig talán még egy Schiffer András sem akarna csatlakozni, bár ki tudja, milyen mély az őrület örvénye. Ha csak ott kapna műsoridőt, bizonyára megfontolná.
Az oroszok pontosan arra képesek most, mint a németek 1944-ben: terrorbombázásokat hajtanak végre rakétákkal, mert a légierejük már nem mer berepülni, a frontokon viszont szaporán egyenesítenek, elszakadnak, racionalizálnak - magyarán összefüggő foscsíkon menekülnek, és ezt nem fogja megfordítani a besorozott, utcáról emberrabolt állomány, Schiffer András pedig egyedül nem képes felnyalni. A tűzszünet egyedül az ő érdekük; a szabad világ érdeke pedig az, hogy addig üssék őket, amíg melegek.
Utána lehet tárgyalni, természetesen. A jóvátételről.
3. A békét és a tűzszünetet tehát értjük. Járulékosan definiáltuk a szar embereket is, de ilyen a tudomány: elkezdünk űrhajót építeni, és közben lesz belőle teflonserpenyő.
+1. A mi környékünkön egyetlen hatalom van, amely súlyos katonai fenyegetést jelent: Oroszország. Ha most sikerül inasba rakni, és beleverni a hülye fejébe, hogy nincs se joga, sem ereje erőszakkal terjeszkedni, akkor gyermekeink békében élhetik le az életüket. Történelmi alkalom kínálkozik, és ehhez, Leninnel szólva, ők maguk hozták a kötelet. Ezt most már le kell játszani. Utána nemcsak nekünk, de az oroszoknak is jobb lesz.
csak úgy....
@KisTehen: a te-ti világnézetetek szerint, csak a csonka magyarország és a volt szovjetunió az egész világ,más mindenki buta és hazudós! :) szoktál még frédivel és bénivel az ökörkörbe járni az itteni elfoglaltságaid ellenére?
kereső
A világbirodalom álmáért cserébe visszakapják szabadságukat, fiaik életét, az ellopott javaikat, íróikat, művészeiket, és a világ megbecsülését. Ezért csekély ár Putyin élete, és hogy a mostani muszkavezetők és utánfutóik kicsit elszomorodnak, amiért odalett a szőranya.

Tóta W,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.