Szicíliában bekeményített az olasz kormány.

Több menekülteket szállító hajónak sem engedélyezi a kikötést, az egyik hajóról pedig 35 felnőtt férfit nem enged leszállni.

Az új policy szerint a kormány csak a kiszolgáltatottakat, így a kiskorúakat és a betegeket engedi partra szállni.

Vasárnap reggel a német „Humanity 1” nevű menekülteket szállító hajóról két hét után a 179 menekültből 144 ember szállhatott ki, mind kiskorúak vagy betegek voltak. Három másik hajó is belépést kért az olasz kikötőbe, de eddig ők nem kapták meg az engedélyt, fedélzetükön körülbelül 900 menekült van.

Migránsválság: több százan rostokoltak a szicíliai pártoknál, az egészséges férfiakat nem engedi leszállni a kormány

Fotó: VINCENZO CIRCOSTA / AFP

Az új olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni megígérte, hogy keményen fellép a Földközi-tengeren Észak-Afrikából átutazók ellen. Egy nemrégiben adott interjúban azt is elmondta, hogy a fedélzeten utazó migránsokért az az ország felelős, ahol a hajót regisztrálták. Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter azt mondta, hogy azoknak, akik nem kiszolgáltatottak, el kell hagyniuk az olasz vizeket, és a „lobogó szerinti államnak” kell gondoskodnia róluk.

Arról, hogy az ENSZ miként reagált az eljárásra, a Telex.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Telex.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
A "haladó migráncsságot" nem képesek efftársiasan fogadni?! Na, ne má'!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@durbincs: Azta!Egyedül vagy ott az ereszen,hogy ilyen sokáig tartott összeszámolni a listádat?Remélem jól jövedelmez a jelentés a kultúrháért felelős gecinek?
jesz
arról nem is beszélve, hogy a környezetvédők nagyon hallgatnak. Ugyanis ez a sok ember egy idő múlva minden tartályt teleszarik-hugyozik...aztán már csak a tenger marad, ahová tilos üríteni..azegyéb szemétről nem is beszélve...Greta Thunberg majd jól lebassza őket.
ómió
A "haladó migráncsságot" nem képesek efftársiasan fogadni?! Na, ne má'!
teuton
@Shikari: Hülye analfabeta! Olvasni mikor tanulsz meg??? Az utobbi 2 napban megis beenfegdtek ujabb 700at... Arrol mar nem is beszelek, hogy törvenyeket kellene olvasgass, de hat ha analfabeta vagy, nehezen megy...
teuton
@Shikari: Analfabeta hülyegyerek! Tel Avivban latin betükkel irnak??? Ja, egy analfabeta azt sem tudja, ott milyen nyelven, milyen betükkel kommunikalnak... En többnyire mas nyelveken kommunikalok, nem magyarul, ezert ha nem tudod elolvasni, akkor ne olvasdd! Hogy nem tudod elolvasni, mert analfabeta vagy, az nyilvanvalo, mert erdemben valaszolni sem tudsz, allandoan es mindenkinek valami Tel Avivrol hablatyolsz. Egyebkent pedig ott vannak a gazdad legjobb baratai is, pl. Bibi. Ugyhogy vigyazz, kiket szapulsz, mert lecsap rad a TEK aztan nem vinnyogsz itt többet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.