A Putyin masszőreként is ismert Konsztantyin Goloscsapov Fehéroroszország felé távozott négy hónappal az ukrajnai háború kezdete után.

Putyin bizalmasa menekülés közben bemutatott, négy nappal később holtan találták a fiát

Utolsó ismert fotóján a fia BMW-jének szélvédőjén keresztül középső ujjával bemutatott menekülés közben az őt filmező operatőrnek június 21-én. Négy nappal később egyelőre tisztázatlan körülmények között meghalt Goloscsapov fia, Dmitrij, épp a milliárdos üzleti ügyei miatt elrendelt nyomozás kezdetén.

Goloscsapov állítólag akkor ismerte meg Putyint, amikor az orosz elnök még a KGB ügynöke volt, miközben a férfi egy műkincsek csempészete miatti ügyben volt besúgó. A két férfi közötti barátságot később csak elmélyítette, hogy mindketten rajongtak a harcművészetekért, elsősorban a dzsúdóért. Goloscsapov ráadásul tehetséges masszőr is, egy ízben sajátos módszerei segítettek leküzdeni barátja hátsérülését. Ekkor kapta gúnynevét is.

Goloscsapov később már annyira Putyin belső köréhez tartozott, hogy egy idő után saját ismerősei is a kormányba kerülhettek.

Korábbi masszázsvendégei állítólag 10 és 50 ezer dollár közötti összegekkel hálálták meg neki, amiért fontos pozíciókhoz juttatta őket az orosz vezetésben. A szentpétervári masszőr így rengeteg érzékeny információ birtokában lehet, emiatt pedig komoly veszélyt jelenthet Vlagyimir Putyinra.

Az orosz milliárdost egyelőre sehol nem találják. Az orosz hatóságoknak nem lesz könnyű dolga: a mélyen vallásos Goloscsapov görög útlevéllel is rendelkezik, ráadásul Olaszországban, Horvátországban és Finnországban is vannak saját luxusingatlanjai.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
nem találják a faszit? aki a kgb-vel(fszb-vel)újat húz, az nem reménykedjen.
jesz
nem találják a faszit? aki a kgb-vel(fszb-vel)újat húz, az nem reménykedjen.
lampa laz
Elképzeltem lőrincet menekülés közben, andit hátrahagyva...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.