Ukrajna energiarendszerének csaknem fele leállt az orosz rakétacsapások következtében – jelentette ki Denisz Smihal ukrán miniszterelnök pénteki sajtótájékoztatóján.

Siralmas állapotban van Ukrajna energiarendszere: az orosz csapások már a felét tönkretettékWojtek RADWANSKI, Damien SIMONART / AFP

A kormányfő hangsúlyozta, hogy Oroszország folytatja a rakétacsapásokat Ukrajna létfontosságú polgári infrastruktúrája ellen, így harcolva a civil lakosság ellen, és megfosztva az embereket a téli időszakban az áramtól, a vezetékes víztől, a fűtéstől és a kommunikációtól – írja az MTI.

Emlékeztetett arra, hogy csak november 15-én Oroszország mintegy száz rakétát lőtt ki Ukrajna városaira.

Kiemelte, hogy ilyen körülmények között Ukrajnának további támogatásra van szüksége európai partnereitől az energiaszektorban. Kiegészítő berendezések szállítására számít, valamint gáz beszerzése céljából pénzügyi forrásokra.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Demszky Gábor
Iványi Miklóssal, Iványi Gáborral és Takács Ferenccel elindultunk Ukrajnába, a végcél Bucsa és s Kijev körüli agglomeràció oroszok àltal szinte földig lerombolt vàros utàn Kijev, ahová három hőlégfúvót és egy nagyteljesítményű àramfejlesztő generàtort viszünk. Napokon àt vàlogattam/ egy napig két önkéntes diákkal egyútt, azt a mintegy ötszàz kilónyi tèli ruhàt, cipőt ès àgynemüt amit a budapestiek szeretet adomànyaként sokszáz kiló szàraz èlelmiszerrel együtt, magunkkal viszünk. A konvojt a Dankó utcából Karácsony Gergely főlolgármester indította útjàra.
Szalay Miklós
A háború állása, kilátásai, és hogy most mit lehetne tenni:

egyvilag.hu/index.shtml#PT114_haboru
ómió
Akkor, az oroszok is tudják, mi kéne a télre...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.