Példa nélkül állónak és provokatívnak, valamint az EBESZ soros elnöki tisztségével összeegyeztethetetlennek nevezte az orosz külügyminisztérium szombati közleményében Lengyelország döntését, hogy elutasítja Szergej Lavrov orosz külügyminiszter részvételét a szervezet külügyminiszteri tanácsának december 1-2-án a lengyelországi Lódzban tartandó ülésén.

Nagyon kiakadt az orosz külügy a lengyel döntés miatt
Fotó: FABRICE COFFRINI / AFP

A moszkvai külügyminisztérium rámutat, hogy az EBESZ-ben 57 tagállam vesz részt szuverén és független államként, a teljes egyenlőség alapján.

Varsó döntése miatt az orosz küldöttséget az ülésen Alekszandr Lukasevics, Oroszország állandó EBESZ-képviselője fogja vezetni – olvasható a nyilatkozatban. A moszkvai külügy annak a meggyőződésének adott hangot, hogy „minden józanul gondolkodó politikus osztja az orosz fél álláspontját, miszerint az ilyen cselekedetek nem megengedhetőek, és elvi alapon fogják értékelni Varsó döntését”. Ilyen értelmű kéréssel fordult az orosz külügyminisztérium az EBESZ összes tagállamához

– áll a nyilatkozatban.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Maccska: Te nagyon buta vagy...bazdmeg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
surdilloFUJT
lavrov,ide vezetett az aljas háborútok,mindenhol,orbánotokkal együtt kitagadott jellemtelen pondrók lesztek a világban!!!
kereső
@roccobaba: Mégis mit tanuljak? Megnéztem, elolvastam- és? Nem mondott mást, mit amit mondunk- a putyin vezette orosz állam megszegett számos nemzetközi szerződést Ukrajnával kapcsolatban. Ezért még nem nevezném "lator" államnak- de amit múvel Ukrajna népével, az teszi lator, terrorista állammá. Az ilyet a civilizált világ kirekeszti- izolálja, mint a pestisest.
"Ahogy Sz. Bíró Zoltán cikkéből kiderült, Putyin azt állítja, hogy a nyugat átvágta Moszkvát, a NATO és a nyugati befolyás bővül, ez pedig sérti Oroszország érdekeit. Az is kiderült, hogy Oroszország ötször is megerősítette, hogy elfogadja az ukrán határ sérthetetlenségét, mégis elfoglalták a Krímet. Az 1975-ben elfogadott, a Szovjetunióban is aláírt Helsinki Záróokmány szerint minden szuverén államot feljogosít arra, hogy szabadon dönthessen arról, hogy mely szövetségi rendszerhez kíván csatlakozni, illetve arról is, hogy mihez nem akar csatlakozni.

Mersheimer szerint az ukrán helyzet kialakulásához több tényező vezetett: az EU és a NATO terjeszkedése, a demokrácia propagálása és a nyugati országok által jelentett (vagy vélt) fenyegetés Oroszország számára. A politológus ekkor még azt mondta, hogy a lehető legnagyobb öngól lenne Oroszország számára lerohanni Ukrajnát, hiszen az ilyen akciók az utóbbi időkben nem jártak sikerrel – de ez a videó se ma készült, a konfliktus okairól szóló részek, illetve a jövőre vonatkozó jóslatok is tanulságosak lehetnek most, hogy az orosz csapatok már Kijevnél járnak. "
Kijevet nnem tudták bevenni- ezért aztán a civilek ellen - fegyvertelenek ellen "harcolnak".
Clavigo
@Shikari: Beléd is jó reggelt,,@nyád majma.. :)
kereső
@Maccska: Putyin faszszopó! Láttuk/látjuk! 2014-ben , amikor az oroszok annektálták a Krimet- USA, Európa gyakorlatilag "hallgatott", és nem bántotta putyint és államát . És???, Megoldott valamit? Nem. Oroszország felkészült- és lerohanta Ukrajnát, egy független szuverén államot- mert vérszemet kapott"( a nyugat úgysem tesz semmit- lásd 2008,2014- nekünk mindent szabad). Ideje a szabad világnak megmutatni nektek, hogy nem addig-a. Nem lehet büntetlenül a 21. században azt mondani egy népre- hogy kiirtalak, mert nem tetszik a "képes feled".
surdilloFUJT
@Shikari: te szellemi toprongy,orbánmigráncs,a q.va nénikéd potosan ő provokál putyinkatonának öltözve!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.