Szijjártó Péter közösségi oldalán osztotta meg videóját, amelyben arról beszélt, hogy „hát ugye, voltak ezek az elvárások, amikről itt előbb beszéltem Önöknek, hogy orosz gazdaság a térdére, a háború gyorsan véget ér”.

Szijjártó: Rám szóltak, hogy ne hazudjakFotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Mondjunk nemet a szankciókra! című országjáró sorozat fórumán Budapesten, a Polgárok Házában 2022. november 17-én. MTI/Lakatos Péter

Hozzátette:

Mondom, ez volt az elvárás, azért nem tartunk itt. Mire néhány nyugat-európai kolléga és az Európai Unió főképviselője egy emberként kezdte mondani, hogy ne hazudjak, mert, hogy ilyen elvárás sose volt

– fogalmazott a Facebookon közzétett videójában.

Mint mondta, megkérdezte, hogy de akkor, ha nem volt – márpedig állítása szerint volt, hisz ott ült a vitákon –, ha nem az volt az elvárás a szankciókkal szemben, hogy azok segítenek a háborút hamarabb lezárni, akkor mi?

A külügyminiszter szerint a szankciók teljes csődjének a legnagyobb beismerése az, hogy "ma Nyugat-Európában és Brüsszelben letagadják, hogy a szankciók első körének bevezetésekor az elvárás az volt, hogy a szankciók segítenek a háborút hamarabb lezárni".

Innentől kezdve én azt hiszem, hogy mindenki számára világos kell hogy legyen, hogy az Európai Unió kizárólag azért akar újabb és újabb szankciókat bevezetni, hogy a saját maga hibás, rendkívüli mértékben súlyos károkat okozó döntéseit még valahogyan mentegesse. Ugyanis annak kimondása, hogy bizonyos szankciók csődbe mentek, csődbe vitték Európát és zsákutcába jutottak, ennek a kimondása gyakorlatilag felelősök után kiáltana

– fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalán.

Úgy gondolja, ha ez kimondásra kerülne, akkor elő kéne állniuk azoknak a brüsszeli vezetőknek, akik február végén, március elején a szankciók bevezetést javasolták, "kardoskodtak mellette". A külügyminiszter szerint elő kellene állniuk, és azt mondaniuk, hogy „mi hibáztunk, mimiattunk került az európai gazdaság recesszióközelbe”, akkor abból az a félmondat is következik, hogy „lemondunk”.

Forrás: Facebook

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Hogyan van képe ekkorát lódítani ? Senki sem mondta, természetesen, hogy ezek a szankciók most aztán térdre kényszerítik az oroszokat !Mindenki azt mondta azonban, hogy hosszabb távon nagyon megkeserítik, kifosztják az oroszokat. Látszik, hogy ez az állatféle egyáltalán nem érti a fogalmakat,vagy nem akarja érteni azokat, Semmiképpen sem alkalmas külügyérnek, de hát ez sem újság. Dobjátok ki, ha arra jár !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
Még mindig fordítva ül a szamáron ez a szaralak, az oroszok szabadrablását támogatja ezerrel.
Alfa
ezek szar kecskebaszó korrupt hazug gerinctelen kamukeresztény banda ...
de lassan mindenkinek feltűnik,a alja 1 bytes hiveknek is
ómió
A brüsszeli efftárs is csak efftárs! Utólag már mindent tagad! Sőt! Le is hazudja!
teuton
@ómió: Tudod analkfabeta mi a különbseg a Szofoso es a "brüsszeli elvtarsak" között? A jegyzökönyvek a beszelgetesekröl! Es ezert hazudozok a Szofoso -mint a gazdaja is!-mindig csak MOon a fasznukon a birkaknak!
Rockxy
ráse ráncs peti, a haverjaid örülnek ennek a háborúnak, és ez a lényeg!
rumble.com/v1h6wer-hbor-okozta-boldogsg.html
evacica
Sajnos igazuk van! Folyamatosan hazudik és csúsztat! Na meg nyalja az oroszok fenekét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.