A Mirror állítása szerint két hónap alatt 23 ezer elítélttel csökkent az orosz börtönök lakóinak száma. Elsősorban a távoli, ázsiai részen található fegyintézetekből válogatnak katonákat.

Durva lépésre szánta el magát Putyin: háborúba mennek az orosz elítéltek, vagy brutálisan megverik őket a börtönökben
Fotó: PAVEL BEDNYAKOV / SPUTNIK / AFP

Orosz elítéltek ezreit kényszeríthetik akaratuk ellenére az ukránok elleni harcra, írja a Mirror.

Hosszabb büntetés, kegyetlen verés vagy még ennél is rosszabb megtorlás várhat azokra, akik megtagadják a besorozást.

Az orosz börtönök lakóinak száma

két hónap alatt 23 ezer elítélttel csökkent,

miközben Moszkva kétségbeesetten próbálja pótolni az ukrajnai háborúban elesett katonákat. A bűnözőknek korábban kegyelmet ajánlottak, ha részt vesznek a háborúban, de a Wagner-csoport nevű zsoldosbrigád állítólag brutálisabb toborzási technikára váltott.

Putyin legújabb toborzásának célja, hogy valamennyi fegyintézetből 150-200 embert küldjön a frontra. Elsősorban azok indulnak Ukrajnába, akik a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetése miatt töltik büntetésüket. 

Amikor a kiválasztott rab a háborúba indul, a börtönben úgy tesznek, mintha egyszerűen eltűnt volna.

Volt olyan család, melynek azt mondták, hogy éppen karantént kellett bevezetni, ezért nem tudják elérni hozzátartozójukat.

Akad azonban olyan is, aki nem élt a lehetőséggel. Az elítéltet ezután úgy megverték, hogy azóta is képtelen lábra állni, ráadásul hosszabb büntetést helyeztek neki kilátásba. 

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: szmo.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Kivancsi vagyok ki lesz a kovetkezo tarsadalmi csoport akiket bealdoz puttyant. Felszemuek, mozgasserultek, nyugdijasok, iskolasok, tuzoltok, rendorok, tanarok, elenzeki politikusok. Lehet talalgatni.
Ez mar majdnem olyan mikor a vagohidra terelik a birkakat. Az orosz katona, aki kikerul a frontra, atlagosan 23.5 nap mulva mar haza is terhet - fekete zsakban.
rokker33
Nagyon helyes! Az életfogytig tartó börtön büntetését ülő elítéltnek ez maga a megváltás.Kimegy a frontra megöl pár ukrán katonát és odahaza kitüntetésbe és kegyelemben részedítik, talán még az aktái is eltűnnek véletlenül és akár új életet kezdhetnek új személyazonossággal!Csak nyernek ezen!
Yoda69
@rokker33: Nem csak az eletfogytosok mennek, hanem ugy altalaban mindenki aki elbirja a kalasnyikovot.
Gondolj bele eddig 23 ezer bortonlakot iteltek halalra ily modon. Nem hiszem hogy happy lennel, ha mondjuk gyorshajtas miatt ulnel 1 hetet, aztan hirtelen az ukran fronton talalnad magad golyofogonak.
Pálinkás Pál
így talán jobban érthető...miért akarta a múlt századi festő eltüntetni ezt a népséget...
laszlobihari
ilyen már volt a második világhábórúban, szintén az orosz(bocsánat a szovjet)hadsereg szervezte az un. "Straf Batallion (Strafbat)" hadsereg csoportot, fegyverük alig volt lőszer még kevesebb hátuk mögött pedig az NKVD tökig fegyverben és lőszerben, aki menekülni akart azt lelőték aki meg nem azt a németek intézték el, tüzérségi segítséget kaptak(néha), bár a tűzhenger után "sétálni" viszonylag közel, az sem leányálom.
evacica
Hoy ez az elmebeteg diktátor nem tudja már feldobni a talpát! Tisztább lenne a világ egy ilyen idióta zsarnok nélkül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.