Oroszország dolgozik azon a lehetőségen, hogy betiltsa a nyugati árplafon alá eső olajszállításokat.

A Reuters jelentése szerint úgy fogalmazott:

Olyan mechanizmusokon dolgozunk, amelyek megtiltják az ársapka használatát, függetlenül attól, hogy milyen szintet állapítanak meg, mert az ilyen beavatkozás tovább destabilizálhatja a piacot".

Oroszország már most azon mesterkedik, hogyan kerülhetné meg a friss megállapodást az olajárplafonról

Fotó: 123RF.com

A hvg.hu cikke szerint az Európai Unió tagállamainak szakminisztereit tömörítő Tanács – benne a magyar kormánnyal – és a G7 csoport szombaton állapodott meg arról, hogy a tengeren szállított orosz kőolaj esetében hordónkénti 60 dolláros árplafont alkalmaznak – jelentette be az Európai Bizottság.

Erre Magyarország mentességet kapott, amit Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentett be. Úgy vélte, ezzel ismételten sikerült megvédeni Magyarország energiaellátásának biztonságát. A Tanács és a G7-ek amúgy egyelőre 60 dolláros határt húztak meg a tengeren szállított orosz olajra.

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Vége! Öngyilkos lett az Európai Unió! - beleegyeztek az olaj árplafonba...
Sámannus
@verőce21: Jáj ne má. Az a sapka nem az a sapka amit a gecik hordanak. A mi sapkáink mind az inflációt akarják a szőnyeg alá seperni, ami nem megy. Ez viszont a ruszkik kamrájában takarít. Petya nem is akar ilyen occó olajat venni, és mint a rossz kurva, homokért baszik a sivatagban. Ja és nem a vezetékes olajról szól. Ha jól megnézzük, a muszkák verik a saját tökükbe a kést, mert a háborúnak ára szokott lenni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.