Mérgező anyagok miatt ezreket menekítettek ki az Egyesült Államokban egy vasúti baleset nyomán.

Robbanásveszély és mérgező anyagok miatt ideiglenesen kiköltöztettek otthonából kétezer embert az Egyesült Államokban, Ohio és Pennsylvania állam határán, miután egy veszélyes anyagokat is szállító tehervonat kisiklott.

A baleset múlt pénteken történt, de az óvintézkedések még kedden is hatályban voltak. A hatóságok közölték: biztosak akarnak lenni abban, hogy nem jelent kockázatot a lakosok hazatérése.

Kisiklott egy veszélyes anyagokat is szállító tehervonat, ezreket menekítettek ki otthonaikból az Egyesült Államokban

Sűrű, fekete füstoszlop tör a magasba 2023. február 6-án az Ohio állambeli East Palestine városban, ahol három nappal korábban kisiklott egy 50 kocsiból álló vasúti szerelvény. A veszélyes anyagokat is szállító vonat balesete miatt a hatóságok kiürítették a környéket. Fotó: MTI/AP/Gene J. Puskar

East Palestine településnél egy 100 kocsiból álló szerelvény mintegy 50 vagonja siklott ki műszaki hiba miatt, majd néhány vegyszert szállító kocsi kigyulladt. A balesetben nem sérült meg senki.

A település lakóinak hétfőn kellett elhagyniuk otthonukat, miután a vasúti tartálykocsik egy részéből – a robbanásveszély csökkentése érdekében – irányított módon kiengedték a bennük szállított, mérgező vinil-kloridot. A szövetségi környezetvédelmi ügynökség és az Ohiói Nemzeti Gárda egységei folyamatosan mérik a levegő károsanyag-tartalmát.

A baleset közvetlen közelében a mérgező gáz belélegzése halálos veszélyt és maradandó károsodást okozhatott volna, így az ideiglenes kitelepítést egy mérföld (1,6 kilométer) sugarú körben rendelték el, valamint a 2 mérföld sugarú körzetben élőknek azt javasolták, hogy egyelőre lehetőség szerint maradjanak otthonukban.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Ebből a vegyületből már nem lesz PVC !!!
Kár érte!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.