Szvetlana Krivonogih, Vlagyimir Putyin állítólagos korábbi szeretője, aki ugyan takarítóként kezdte, de ma már milliomos.

Putyin takarítója és szeretője volt, ma már dollármilliomos

Fotó: Grigory SYSOYEV / SPUTNIK / AFP

Az Egyesült Királyság által bevezetett új szankciós csomagban több, az ukrajnai orosz invázióban részt vevő személy és katonai szervezet mellett Szvetlana Krivonogih neve is szerepel – írta meg a Blikk.

Szvetlana Krivonogih az 1990-es években még takarítóként dolgozott, mielőtt Szentpéterváron találkozott Putyinnal. Azóta a Bank Rosszija és az orosz Nemzeti Médiacsoport részvényese lett, így került fel a szankciós listára. A Proekt című orosz oknyomozó weboldal ráadásul azt állítja, Vlagyimir Putyin az apja Krivonogih lányának, Jelizavetának.

Szvetlana Krivonogih hirtelen meggazdagodásáról 2021-ben a Pandora-iratok néven ismert offshore-kiszivárogtatásból derültek ki részletek. Azután, hogy Vlagyimir Putyin 2000-ben orosz elnök lett, Krivonogih több ingatlanra is szert tett, köztük egy monacói luxuslakásra, amelyet 2003-ban vásárolt, ugyanabban az évben, amikor megszülte a lányát.

Forrás: Blikk.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ezt a ""felemelkedést"" a hazai kormánykör néhány ""voltfeleségéről"" is elmondhatjuk! A C és tsnője kiugrópélda lehet!
ómió
Miért? Az ilyet efftársiasan csak az "ovális irodában" szabad!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.