A brit védelmi minisztérium szerint Ukrajna egységes energetikai rendszerének tönkretételére irányuló műveletek nagy valószínűséggel kudarcot vallottak – számolt be róla a 444.hu.

Fájó pofon ez Putyinnak: Nem jött be a mesterterv, újraindíthatja az áramexportot Ukrajna
Kép: Propeller.hu

Az oroszok már korábban is rombolták az ukrajnai infrastruktúrát, de tavaly októbertől szisztematikusan és koncentráltan támadta Ukrajna energetikai rendszerét, nagy számban alkalmazva rakétákat, robotrepülőgépeket és pilóta nélküli repülő eszközöket.

Ezzel egyidőben tavaly októberben Ukrajna leállította a villamos energia exportját az Európai Unióba, miután Oroszország csapásokat mért az energiainfrastruktúrára.

Rácz András Oroszország-szakértő úgy vélekedett, hogy

az energiarendszer elleni támadások mögött valószínűleg éppen ez az orosz megfontolás húzódik meg: azzal, hogy újra menekültek százezreit zúdítja Európára, Moszkva abban bízhat, hogy ezzel esetleg rá tudja venni az európai kormányokat, hogy tárgyalásokra kényszerítsék az ukrán vezetést.

A támadások március eleje óta erősen megritkultak, és a jövőben csak kisebb rakétázásokra számít a brit hírszerzés. 

Az ukrán hálózatot folyamatosan foltozgatják, többek között legalább 100 tonnás transzformátorokat is szállítanak és üzemelnek be ott, ahol kell.

Az enyhébb idővel csökkenni fog az energetikai rendszerre nehezedő nyomás, és a brit jelentés szerint az ukránok már elkezdték a felkészülést a következő télre.

Ukrajna féléves kihagyást követően újraindíthatja az áramexportot, miután sikeresen megjavították az energiainfrastruktúrájukat

– írja a Reuters.

Forrás: 444

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Szopáson az orosz "medve" semmi nem úgy alakult nekik, ahogy elképzelték , országuk nagyságához mért gazdaságuk nagyon kicsi, és ez még a háború hatására zsugorodott , kitermeltek több 100 ezer fiatal halottat , elveszettek rengeteg katonai járművet , a világ országainak nagy többsége, gazdasági szankciókat vetett be , aminek a következménye majd mostanság fog " kivirágozni " mikor a raktárakból a nyugati termékek kiürülnek , és ami nem utolsó sorban , hogy még mindig ott tobzódnak Ukrajnában ahol egy évvel ezelőtt voltak területileg ! Ez uraim bebukott , mint Afganisztán , oda 10 év kellett , vagy mint a grúz háború az 5 évig tartott , ez meg szerintem hamarabb véget ér , mert se motiváció , se pénz , meg fogyóban az élő erő , nem akarnak az orosz fiatalok meghalni a semmiért !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@simmering73: @m73: a téma ismeretek, a szókincsetek lenyűgöző!!! De azért csak tanúljatok >>>>> az sose késő >> A valós helyzetet jelentés akármilyen brit, usa, ukrán származék elfogad-ni az usa taktikai világmegdolgozási mániájának okán; a moslék félre és megvezető reklám és propaganda tevékenységnek kell tekinteni! A valóssághoz leginkább a legközelebbinek az orosz hírközlés tűnik! Nekik nem érdekük a világ megvezetése, mitöbb kizárólagos érdekük a valós helyzet tényleges bemutatása a valósságra való rádöbbentése a világnak! Ez nehezen megy mert az usa-és a moslék Eu. vezette eu. nemzetek félrevezetetsége és nem kevésbé néhány aljas nemzetféle mint >> a lengyel német, cseh, szlovák, nem kvésbé az angol szemetek kap-zsisága és nyerészkedési vágyaik az usa szemétségek kiváló terjesztői! Ezek sajnos hatnak a világ többi az adott helyszíntől távolabb eső és pláne a valós tényeket nem is ugató polgáraira! A moslék usa gyarmatosító tevékenységét fel NEM ismerni bűn! Hogy ne lógjon ki a büdös mocs-kos ló lábuk ezért az usa által létrehozott nato armadát nyomja rendre a világ népeinek megron-tására, anemzetek országok területeire! Taktika ide oda a szerződés alapján mindenterületre magát belopva >> ott korupciós eszközökkel megveszi a vezetést és az országgot menten az uralmuk alá hajtotta! ez tett a németekkel és teszi folyamatosan a langyelekkel és a többi hülye nemzettel! Az ukránoknál meg pofára estek, de ezt nagyon nem akarják lenyelni ezért háborút keltetek! Hát aki ezt a nagyvonaluú levezetést nem tudja felfogni és nem is hiszi az sajnos hülye marad! pontosan olyan mint >> @Pálinkás Pál: @m73: @simmering73: Tehát az aljas undormány uas-nató armada takarodjon Európából az Eu. vezetése a bitófára aszalódásilag: >> varjaknak kényszer kajának!
Az usa magyrarországi nagykövete megtakarodjon a picsába a buzik faszára! húsvétkor, eme emlékezetes napon!
ómió
Ennek a Putyinnak, biz', minden "fájó", mig ukránék meg "virulnak" - a romokon!
Németh István
@m73: Kitüntetésre kell hogy felterjesszelek > drága anyanyelvünk igaz sajnálatos gyalázása, de terejedelmes szellemi képességeid csúcsát jelző nyikorgásod alapján!
A lényeg >> az usa-nató moslék tesóid és az armada veled együtt takarodjon Európából az Eu korrupt Európát tönkrevágó vezetése, korúpt tetvek akik a nemzetek járandóságait lenyúlták a bitófára pattanjanak akasztásilag; aszalási okból! te is @m73: köztük leszel remélem!
Az usa Magyarországi nagykövete takarodjona buzik faszára az usa-ba!
Németh István
@m73: na segggggg fejke! Remélem magfjted nagy seggről van szó, az mind a tied A tehen sok ricinus füvet zabált és nagyon szereti hatisztába teszik! De csak finomam 50/100-as nyelvcsapás már megfelelő! >> na most még a hozzá fekvésed gond lehet ezt meg kell tanúlnod > van a @ csak úgy és az @aki én.. pajtikák akik profik őket hívhatod majsztrónak!
A lényeget ne feledd >> az usa tesóid meg a nató gecik veled együtt eltakarodhatnának Európából, mig az Eu. vezetésnek bitófán a helye, aszalásilag, ugyancsak veled együtt!!
Arról nem is szólok, hogyha az usa nagykövet repül, te is vele mehetsz buzikapajtás!
Németh István
@m73: minden hülye ezzel kezdi ha nem tud mit csinálni a hülye eszével és nem jön rá hogy >> jé minő értelmeseket, ossságokat írtak és minő pontosan! el tudtad olvasni? el! Meg is értetted? meg! Akkor az apád faszát rágódsz a "sajtó " hibákon, vagy akár a géphibán! Különben megmondom a te fasz fejednek, hogy a számítógépek klaviatúrái bizony van úgy, hogy nem egészen azt csinálják amilyen ukázt kapnak! Ismételnek, egyik gyorsabb a másik kényelmesebb betű, aztán a másik, hogy én nem szenvedek a saját véleményemen és nagyon nem olvasom át hatszázszor, hogy hibákat keresek! mi több dolgozomte pöcsfejn 78 évesen is és az ünnepek alatt is és nem érek rá a hülyékkel foglakozni!
De ahoz is ragaszkodom, hogy tudd>> az usa-nató armada takarodjon Európából, és az Eu. vezetése a bitóeára aszalódni! >> veled együtt.
Az usa magyarországi nagykövete, meg takarodjona picsába az usa-ba a te farkadra takarodva!
Németh István
@m73: A jelen alkalom a legjobb az agyi megtisztulásra >> mert hogy a fekete buzi, pedofil formád mögött setét lelkű és fene kiszáradt megfeketedett agy maradvány lehet >> tehát ezt fel kell frissíteni az általam küldött vitriolos, sósavsa, kénsavas elegy kiváló frissító tisztító szer által ! Alkalmazd oly örömmel milyen szeretettel küldöm!
És aztán te buzi hülye, fogd már fel, hogy az usa, eredendően az un. nató szervezetével moslék szar gyarmatosató bandává nőtte ki magát! Ki ellen védd? Az ellen, hogy nehogy ne fizess védelmi pénzt mer akkor még több jut a népnek! Aztán ha már betette a mocskos lábát kilóra felvásárolja az adott nato-tag ország vezetését! Az nem rémlett fel a hülye fekete, kiszáradt agy csökevényedben, hogy a Warsói szerződés megszünésével a szovjetek kivonulásával megszűnt valójában minden ELVI fenyegetetség!! A gyakorlatban maradt nató a németeknél, viszont menten elkezdett terjeszkedni a kivonúlt szovjetek helyére! Ősbarom állat > mit keres az usa-nató armada a lengyeleknél mostmár ukrán földön is akár zsoldosokként, itt idegen földrészen idegen, országok területén, mit keres nálunk?? azek nem védenek ezek birtokolni akarnak! ÉS EZ KÜLÖNBSÉG!! ÉS a Putyin egy világ hőse, hogy magára vette ennek a szemét hordának az elpusztítását, - egyenlőre kemény figyelmezteő jeleggel a moslékokkal szembeni honvédelem-mel kívánja bizosítani a saját honvédelmét!!! Ezzel szemben az Eu. vezetése még pénzeli is az usa moslékot és szankciókkal akarja súlytani az oroszokat akár az önmaga felszámolása árán is ! te ősbarom hülye öntsd már magadra a vitriolos vödröt! Baszd mag!
Ritka hülye vagy ! Azért azt egyszer csak felméred, hogy az usa-nató rohadt bandának semmi keresnivalója Európában, és a moslék Eu. vezetésnek bitófán a helye, hogy olyan feketére aszalódjanak mint a te nagyon hülye agyad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.