Legalább három ukrán katona fejét vágták le tavaly nyáron az Ukrajnát megszálló oroszok."Ezek nem emberek": Arab terroristákat utánozva gyilkolásznak az oroszok Ukrajnában"Ezek nem emberek" Forrás: RTL

Orosz Telegram-oldalakra került fel két videó, amik szerint orosz katonák gusztustalan háborús bűnöket követnek el ukrán hadifoglyok ellen – írja az RTL.

Egy feltehetően nyáron vagy kora ősszel, Bahmut közelében készített felvétel valószínűleg a Wagner- zsoldossereg bűncselekményét mutatja be. Egy ukrán páncélozott csapatszállító roncsai mellett két lefejezett, levágott kezű ukrán katona holtteste látható. Az egyik ruszki röhögve mondja, hogy az ukránok aknára futottak, majd: „megölték őket. Odamentek hozzájuk és levágták a fejüket.”

Egy másik, 1 perc 40 másodperces felvételen az látható, hogy egy orosz katona rövid pengéjű késsel vágja le egy sikoltozó ukrán hadifogoly fejét. A videó elhomályosított változata is annyira kegyetlen, hogy még annak megtekintése is sokkoló.

Orosz közösségi oldalakon egy olyan Bahmutban készült fotót is megosztottak, amin egy karóra tűzött levágott fej látható. Meg nem erősített információ szerint ebben az esetben is egy ukrán katona volt az áldozat. Erről hétfőn az amerikai Háborúkutató Intézet (ISW) tett jelentést. Hasonló lefejezéseket követtek el nyáron Wagner-zsoldosok Popászna környékén.

A barbár lefejezésekkel, csonkításokkal Oroszország megsértette az 1949-es genfi egyezmény több pontját is. Oroszország jelenleg az ENSZ biztonsági tanácsának elnöke.

Ukrajnában és a vele szövetséges országokban az Iszlám Állam (IS) nevű terrorszervezet által elkövetett bűnökkel állítják párhuzamba a lefejezéseket. Az Ukrajna elleni invázió során már eddig is számtalan háborús bűncselekményt követtek el civilek és hadifoglyok ellen az orosz megszálló erők. Volodimir Zelenszkij elnök tanácsadója szerint

Oroszország a kannibálok országa, akik élvezik a kínzást és a gyilkosságot.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) nyomozást indított az élve lefejezett ukrán hadifogoly ügyében.

Ezek nem emberek, meg fogjuk találni őket, bárhol is legyenek: a föld alól vagy a túlvilágról. Bűnhődni fognak azért, amit tettek

– közölte Vaszil Maljuk, az SZBU vezetője

Forrás: RTL
Fotó: RTL

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a fideszék barátai nem csak gyilkosok, ök szadisták is! átkozott ruszkik, ezek sosem változnak meg..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: ügyes nyalási próbálkozás,ezen még a ruszkik is röhögnek!
csak úgy....
@KisTehen: legalább ne lennél ennyire ütödöttü gyermeteg! néha az az érzése,hogy egy lógós 6. osztályos hülyegyerek irományait olvasom!
Namely
Ez olyan, mint Szaddam Husszein vegyifegyverei?
Dr. Proktor
@csak úgy...: "egy lógós 6. osztályos hülyegyerek!"
Tévedsz , már negyedikben kibukott...
ómió
Csak nem "ukránéktól" tanulták el a "fogásokat"!?
Németh István
Az ukránok mindíg is előszeretetel bújtattákkatonáikat orosz uniformisba most kicsit kibővítették az usa zsoldosokkal , meg a lengyel önkéntesekkel és gyilkolják at orosz őslakosságot, nem kímélve a saját polgáraikat sem mert nem csatlakoztaka gyilkoló gépezetükhöz! Az egész gyilokfolyamat az usa aljas mocskos kitalációján alapszik amit alkamaztak vietnámban és önmaguknál is amikor a benszülött lakoságot írtották! Az ilyen népvezetésnek de a népnek is amelyik ezt eltűri puszulnia kell > ez pedig az usa-nató szervezetét működteő ország!!
Nem véletlenül >> az usa-nató aljas armada söpredéknek takarodnia kell Európából, az Eu. vezetésének a bitófára, elretentő mementónak!
Az usa magyaroszági nagykövetét azonnal meneszteni kell az itt maradó adminisztrációnak korlátozni kell a mozgásterét! ÉS az usa rohadjon megí!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.