A luxemburgi kormányfő durva kritikát fogalmazott meg a Fidesz által gyermekvédelminek mondott homofób töltetű törvény ellen.

Nekimentek a Fidesz homofób törvényének az EP-ben: Senki nem lesz attól meleg, mert tévét néz, vagy zenét hallgatFREDERICK FLORIN / AFP

Ha valaki itt ebben a teremben azt hiszi, hogy attól bárki is homoszexuális lesz, hogy tévét néz, vagy zenét hallgat (…) akkor az egyáltalán nem ért semmit

– szólalt fel szerda délután az Európai Parlamentben Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök. A strasbourgi plenáris ülésen vitát tartottak a magyarországi, melegellenessé formált „gyermekvédelmi” törvényről, a vitán pedig részt vett a nyíltan meleg luxemburgi kormányfő is – számolt be a telex.hu. A beszámolók szerint Bettel elítélte a melegellenes jogszabályozást, és tiszteletet követelt a magyarországi LMBTQ-közösség felé. A törvényről azt mondta:

Számomra ellentétben áll mindazon értékekkel, amiket az Európai Unió képvisel a nyitottság és a tolerancia jegyében, az, ha stigmatizálják ezt a közösséget, és azt mondják nekik, hogy ez az oktatás, a kultúra vagy a szórakoztatóipar hibája.

Hozzátette:

Szégyellem magam, hogy vannak itt kollégák, akik a kisebbségekre mutogatva akarnak szavazatokat szerezni maguknak. Egyszer már bejártuk ezt az utat a történelemben.

A kormányfő felszólalására reagált helyben Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője is, írja az Euronews: Deutsch szerint Magyarország különös tisztelettel viszonyul Luxemburghoz, és egyetért vele abban, hogy küzdeni kell a megbélyegzés ellen. Azonban szerinte nem szabad megbélyegezni az „eltérő politikai véleménnyel” rendelkezőket sem, majd kijelentette, hogy „valótlanság a magyar gyermekvédelmi törvényt homofób törvénynek minősíteni”.

Forrás: telex.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Azért a Szájernél vagy a Melegmálénál erősen rezeghetett a léc! És ezek csak a fidesz reklámarcai.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én:Bújj a Böszmeánuszba, szarkupac efftárs! Az a te miliőd!
Aki Én
@ómió: Neked ez a mániád, elmebeteg csicska? Ánusz rajongó vagy?
ómió
@Aki Én: Bolsiék vezérzakkantja! Nem tehetek róla, hogy ti - ha az elmeosztályról kimenőt kapsz, személy szerint te is - állandóan onnét kikandikálva hazudozzátok az "efftársi tutit"!
Aki Én
@ómió: Neked ez a mániád, elmebeteg csicska? Ánusz rajongó vagy?
ómió
@Aki Én: Fennakadt a tű az elmebeteg bolsi lemezeden, bolsiék vezérzakkantja, vagy csak a Böszmeánusz - ahonnét makogsz - oxigénhiánya teszi ezt veled!?
Aki Én
@ómidióta: ...de legalább ne itt ánuszkodnál, te ostoba elmebeteg.
Ma is engem fogsz szórakoztatni, kezeletlen idióta?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.