A luxemburgi kormányfő durva kritikát fogalmazott meg a Fidesz által gyermekvédelminek mondott homofób töltetű törvény ellen.

Nekimentek a Fidesz homofób törvényének az EP-ben: Senki nem lesz attól meleg, mert tévét néz, vagy zenét hallgatFREDERICK FLORIN / AFP

Ha valaki itt ebben a teremben azt hiszi, hogy attól bárki is homoszexuális lesz, hogy tévét néz, vagy zenét hallgat (…) akkor az egyáltalán nem ért semmit

– szólalt fel szerda délután az Európai Parlamentben Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök. A strasbourgi plenáris ülésen vitát tartottak a magyarországi, melegellenessé formált „gyermekvédelmi” törvényről, a vitán pedig részt vett a nyíltan meleg luxemburgi kormányfő is – számolt be a telex.hu. A beszámolók szerint Bettel elítélte a melegellenes jogszabályozást, és tiszteletet követelt a magyarországi LMBTQ-közösség felé. A törvényről azt mondta:

Számomra ellentétben áll mindazon értékekkel, amiket az Európai Unió képvisel a nyitottság és a tolerancia jegyében, az, ha stigmatizálják ezt a közösséget, és azt mondják nekik, hogy ez az oktatás, a kultúra vagy a szórakoztatóipar hibája.

Hozzátette:

Szégyellem magam, hogy vannak itt kollégák, akik a kisebbségekre mutogatva akarnak szavazatokat szerezni maguknak. Egyszer már bejártuk ezt az utat a történelemben.

A kormányfő felszólalására reagált helyben Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője is, írja az Euronews: Deutsch szerint Magyarország különös tisztelettel viszonyul Luxemburghoz, és egyetért vele abban, hogy küzdeni kell a megbélyegzés ellen. Azonban szerinte nem szabad megbélyegezni az „eltérő politikai véleménnyel” rendelkezőket sem, majd kijelentette, hogy „valótlanság a magyar gyermekvédelmi törvényt homofób törvénynek minősíteni”.

Forrás: telex.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Azért a Szájernél vagy a Melegmálénál erősen rezeghetett a léc! És ezek csak a fidesz reklámarcai.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Azért a Szájernél vagy a Melegmálénál erősen rezeghetett a léc! És ezek csak a fidesz reklámarcai.
Nessy
Ebben a "gyermekvédelmi törvényben", annyi a valós gyermekvédelem, mint mackó sajtban a brummogás! Rábízza a szülőkre! Összemossa a pedofíliát, ami egy betegség, a homo szexualitással, ami nem betegség! Azért egy jogászcsapatnak sem ártana néha tájékozódni mielőtt egy törvényt kodifikál! Ha már miniszterüknek definicíó problémái vannak. Pl. a jogállam meghatározásával.
Nessy
@Maccska: Milyen védelmet biztosít a jelen törvény? Elsősorban a gyermekek védelmét mindennemű felvilágosítástól, szakember, gyermek pszichológus, védőnő részéről! Rábízza a szülőkre, ahol nagyon sok esetben a szex tabu téma, vagy épp fogalmuk sincs róla, mit is kellene mondaniuk. Esetleg nem olyan a szülő, gyerek kapcsolat, hogy probléma esetén hozzájuk forduljon a kamasz. Sok szülőnek fogalma sincs a modern technika, az internet, okostelefon okozta problémákról. Ma már nem elég a szöveg: ne fogadj el idegentől édességet! A "nem váltás" nem olyan egyszerű dolog, mint ahogy sokan képzelik! Sok éves, hosszú procedúra, szigorúan 18 év felett. Úgy mellékesen, pont a média az, ami a kamaszok figyelmét ezekre a témákra felhívja. Itt van óriási szerepe, hogy kitől, hogyan tud kérdezni. Haverok, internet?
Gazella
@KisTehen: ne felejtsd el, hogy a drógbáró is szereti a farkat, hiába van neki a világon elszórva a spermájából szült gyerekei.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 00:27
Akkor a gyemekvédelmi törvény minden betújét betartva a 14 éves lányodat dugja meg egy 16 éves srác.15 évesen meg legyen anyuka,te meg nagypapa.Hülye hazudozós trollocska.Ez is benne van a gyermekvédelmi törvényetekben.A másik.A homoszexuális ember nem pedofil ahogy ti összemossátok,viszont a fideszes mind degenerált agymosott hülye akiknek nincs annyi intelligenciájuk,hogy felfogják mennyire hülyék.
Péter2
Nem csodálom , a fidesz az agymosásait tv, rádió,és nyomott sajtó formájában terjeszti , itt megint saját aljasságukból indultak ki !
qunta
@kulabombaafityiszre: "mind degenerált agymosott hülye akiknek nincs annyi intelligenciájuk,hogy felfogják mennyire hülyék." tökéletesen illik rád.
én elovastama törvényt -csak 12 oldal- te is +tehetnéd, nincs benne semmi homofób.
Dr. Proktor
... de fociban a fejeléstől megzakkanhat!
NKF
Az EP olyan mint egy nagy rakás sz...! Ettől a nagy buzi propagandától meg kiver a víz!
Menjenek vele a büdös p...ába!
Aki Én
@Liberálkiller: akkor te tényleg elmebeteg...
Mit tettek veled gyermekkorodban, hogy ennyire suttyó elmebeteg lettél?
Biztos már akkor is idióta voltál, és mindenki basztatott.
Szerintem vess véget a szenvedésednek, te kezeletlen elmebeteg.
kulabombaafityiszre
@Maccska: Az Orbán-kormány kommunikációjában előtérbe került a Brüsszel által támogatott, liberális, nyugati dekadenciát hozó LMBTQ-aktivista képe, aki többedmagával megszállja az oktatási intézményeket, átveszi a szexuális felvilágosítás lebonyolítását, hogy orvul kisiklassa normális fejlődésükből a gyerekeket, miközben minden erejével azon van, hogy nemátalakító kezelésekre beszélje rá az ovisokat. Mire alapozza félelmét a miniszterelnök?
divany.hu/eletem/lmbtq-aktivista-iskola-erzekenyites/
kulabombaafityiszre
@qunta: ma, 06:04
Talán ha lenne intelligenciád annyi felismernéd milyen hülye vagy.Tudod az értő olvasást ha ismernéd akkor felfogtad volna,hogy amit kis tehennek írtam az ketté van választva.Sajnlom, de te úgy szoltáé hozzám,fogalmad sincs mit írtam.tudod nincs annyi intelligenciád.Tanulj még mielőtt vádaskodsz,mert így égeted magad.
DR PRÉDlKÁTOR
Ez nem olyan biztos...
Tesóm kiskorától pornót nézett, (bezárkózott a szobájába, a szüleink azt hitték, hogy tanul) aztán nem volt képes nagyon sokáig normális kapcsolatra. Hosszú idő telt el addig, amíg egy jó csaj kezelésbe nem vette...
Csizmás Kond
Hát persze hogy a buzi a saját becstelenségét pártolja...
Aki Én
@Maccska Shikari: ...mondom én, hogy ez az elmebeteg is te vagy, te elmebeteg!
Kicsit túltolod!
Macskaszem
@Maccska: Hogy mire alapoz a minielnök?
Az ilyen idiótákra mint te vagy, akik kritika és gondolkodás nélkül beszopják minden baromságát.
Toller Béla
@KisTehen: Rajtad ugyan ki nem fognak, agyatlan ...
Toller Béla
...csak a pénzre vigyázzatok, azt nehogy adjatok ennek a gazember bandának ! Egyetlen centet sem !
csipetke
Csak a címre.- Ó,dehogynem...Nálunk ez másképp megy. Nálunk olyan feneokos miniszterelnök van,aki olyat bírt nyilatkozni,hogy a melegekből előbb-utóbb pedofilek lesznek...Pedig csak szájert,kaletát,vagy fohsz tivadart kellett volna megkérdeznie a különbségről...
Terminátor
Tehát az ereszmászó pedofil is?
Vagy nem?
Rengeteg szavazatot lehet szerezni,
mert az egyszerű emberek alapállása,
hogy a különbözőket ujáljuk.
De a maffiózókat még jobban utáljuk!
Indulhat a szavazat kasza!
jáger laszló
Ha valaki meleg az nem jelent semmiféle előnyt az atlétikában!!
Természetesen hátrányt sem!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
@Shikari: Bármilyen hihetetlen, igaz sok éve, de olvastam. Nem gondolom, hogy náci lettem tőle! A Kommunista kiáltványtól sem lettem kommunista. Megrögzött párton kívüli voltam, vagyok, maradok! A homofóbiát meg meghagyom azoknak, akiknek ez lelki békét nyújt.Viszont kiskorúaktól kép kérését, képek gyűjtését, gyerekek vegzálását etc. szigorúbban büntetném! Függetlenül attól, hogy épp milyen a pártállása, esetleg egyházfi! Ugyan a pedofília betegség, de még nincs rá gyógyszer.
almalibre
Lehet hogy nem, de mégis van egy furcsa jelenség. Azokban az országokban ahol „fejlődés és szabadság” van, kiemelkedően magas a nemváltásra készülő 10-14 éves lányok száma. Szakértők állítása szerint, a természetes az lenne, hogy a felszabadított lehetőségekkel, minden korosztály arányosan éljen.
Visszatérve a TV-re, az elmúlt években iszonyatosan érezhető az LMBTQ nyomás. Jelen vannak minden programban, a reklámok nagy részében. Peldául, az idei spanyol MASTER CHEF játékosainak ¼-e LMBTQ személy, némelyik láthatóan, némelyik csak „véletlenűl” beszél róla. Ahhoz képest, hogy a „fejlett” országokban 5%-ra teszik az LMBTQ lakosságot, ez elég feltünő. Ne is beszéljünk az olyan programokról, mint a www.youtube.com/watch?v=HLfm54MQeoU
,vagy a www.youtube.com/watch?v=YR_OMPlWs0g
,amik ugyan éjszakai programok, de a reklámjuk egész nep megy...
justhpeter
Gyakorlatilag a fideSS-kdnp-nek az európai parlamentben vége van, de még vonaglik egy kicsit. Semmi másról nem szólnak az üzeneteik, mint a kolostromalac kitalált baromságainak védelméről. Abban a leszállóágban, ahol most vannak már nincsenek esélyeik.
ómió
Faszfej! Nem a tv-nézéstől, zenehallgatástól vannak a gyerekek óvva, hanem a szervezett aberráltképzéstől! Ekkora bolsi fajbarom hogyan lehet miniszterelnök!?
Nessy
@almalibre: Kis hazánkban, nagyon bölcsen, törvény tílt kiskorúak esetében minden ilyen típusú kezelést, beavatkozást. Később is orvosi felügyelet mellett, hosszú ideig tartó hormon kezelés végén jöhet bármilyen beavatkozás. Az, hogy a mai macho világban egy kislány azt mondja, hogy fiú szeretne lenni, annak nincs jelentősége. Hiszen a János vitéz daljátékban a francia királylány is azt énekli: Ó, nagy ég, ha lány helyett fiú lehetnék!
Aki Én
@ómió: Sem tévét nem nézel, sem zenét nem hallgatsz, mégis aberrált faszfej vagy. Lehet ebben valami...
Nessy
@Shikari: Ezt a betegség témát a szakirányú nemzetközi orvosgárdával vitasd meg. :-)
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 08:16
Akkor csak egy kérdésem van.Tudod olyan paraszti kérdés,amira érdekes módon egyszer sem válaszoltál egyenesen.
Szerinted dr orbán viktor mihály miniszterelnök hibázott valamiben 2010 óta?
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 08:16
Mi van egyből átkozódsz amikor rávilágítok a gyermekvédelmi törvény,hézagaira,amivel senki nem foglalkozik.Ti éljenzitek ezt a rgyogó tövényt,akkor nem árt megtudni azt a részt sem,amit pont a fidesz tett bele anno.Érdekes akkor nem vertétek a parádét,hanem csont nélkül elfodadtátok,sőt több választáson meg is erősítettétek,hogy így jó.
ómió
@Aki Én: Már megint a tetvesbolsi mániáid másrahazudásán görcsölsz, bolsiék elmebetege!? Már a nyugtató se használ efftársi tetvességednek!?
Aki Én
@Shikaratyi: Nem azért vagy náci, mert olvasod, hanem azért olvasod, mert náci vagy.
A buzulással is így lehetsz, valószínűleg nem a Pityuka meg a hét törpe mese tehet róla.
Aki Én
@ómió: ...te meg dettó, surmó idióta.
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 10:18
És tegyék tiltólistára a Mulan c. rajzfilmet, mert ott, amikor minden családnak a háborúba kellett küldenie egy fiút, kényszerűségből egy lány, Mulan adta ki magát fiúnak, és harcolt is derekasan. Mi ez, ha nem a női principium beteljesítésének megtagadása? Gender propaganda gyerekeknek. Az egy másik kérdés, hogy igen súlyos büntetést szabnék ki arra, aki önös érdekből megalkotta ezt az értelmetlenséget. Egy társadalomtudomány-kutatási szakkifejezés kinek a ferde agyában olvadt össze a propaganda fogalmával? Itt van még Jeanne d' Arc, akit a bigott papok honvédő harcának sikerei ellenére, vagy talán éppen azért, máglyára küldtek. Kivívta a katonák tiszteletét, nem tudta, ez milyen veszélyes. Vagy Mária főhadnagy.
csipetke
@Maccska: 06:00 Na kinek van csak annyi esze,hogy összemossa a melegeket a pedofilekkel? Ne törd a fejed.--a gazdádnak. Azt bírta nyilatkozni orbán,hogy a melegekből előbb utóbb pedofilek lesznek...Csoda,hogy a fidesznyákok se normálisak? Orbán olyan szinten tájékozatlan tök alap dolgokban, hogy olyankor rácsodálkozom,hogy bakker, miért fizetett Soros egy rakás pénzt a taníttatására, és mégis ilyen hihetetlenül tájékozatlan maradt ez az ember...
Dr. Proktor
@Maccska: Persze hogy nem homofób!
Csak nem bántanák vele Szájert és a többi fideszes potentátot..
jáger laszló
Ezennel bejelentem
Nem vagyok gender !!Vegyenek emberszámba speciel férfiszámba!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Giovanni Alba
@jáger laszló: ma, 13:56
Mi az elképzelésed a társadalomban elfoglalt helyedről és a társadalom veled szemben támasztott elvárásairól?
Mit jelent szerinted ma igazi férfiként élni? Egyáltalán mit jelent a férfias viselkedés?
hu.wikipedia.org/wiki/Genderelm%C3%A9let
jáger laszló
Bár sokat változott a férfi és női szerepkör és megítélésük,de nem annyira,hogy a ezen embereket biológiailag összekeverjük sőt megcseréljük
Em is sokat változtam az életem során,de biológiailag maradtam aminek születtem és éltem az életben!!
Továbbra sincs szándékomban nemet váltani
Remélem érthető amit mondtam és talán L is fogadható!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
drrotf
Az hogy ma milyen ferde elképzelések vannak az emberi nemről jól mutatja, hogy az antik, , a görög, a római és a későbbi korok művészeti felfogásában mintázott emberi testeket a ma politikusai úgy gondolják hogy nem szabad bemutatni, csak eltakarva , megcsonkítva lehet azokat ma bemutatni, mert az sértik a mai ember erkölcsét!Akik ilyent követelnek egészen biztos ,hogy a művészetekhez semmi közük, ezek fantázia és érdeklődés nélküli emberek , de az is lehet hogy csak politikusok!
ómió
@Aki Én:Bújj a Böszmeánuszba, szarkupac efftárs! Az a te miliőd!
Aki Én
@ómió: Neked ez a mániád, elmebeteg csicska? Ánusz rajongó vagy?
ómió
@Aki Én: Bolsiék vezérzakkantja! Nem tehetek róla, hogy ti - ha az elmeosztályról kimenőt kapsz, személy szerint te is - állandóan onnét kikandikálva hazudozzátok az "efftársi tutit"!
Aki Én
@ómió: Neked ez a mániád, elmebeteg csicska? Ánusz rajongó vagy?
ómió
@Aki Én: Fennakadt a tű az elmebeteg bolsi lemezeden, bolsiék vezérzakkantja, vagy csak a Böszmeánusz - ahonnét makogsz - oxigénhiánya teszi ezt veled!?
Aki Én
@ómidióta: ...de legalább ne itt ánuszkodnál, te ostoba elmebeteg.
Ma is engem fogsz szórakoztatni, kezeletlen idióta?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.