Joe Biden három hónappal az Északi Áramlat felrobbantása előtt tudta, hogy az ukránok erre készülnek. Egy európai hírszerző szolgálat közölte a CIA-val, hogy az ukrán hadsereg támadást tervez egy kis búvárcsapat segítéségével, akik közvetlenül az ukrán fegyveres erők főparancsnokának, Valerij Zaluzsnyijnak jelentenek, hogy Volodimir Zelenszkij elnök ne tudjon a műveletről.

A Biden-kormányzat már hónappal az Északi Áramlat elleni támadás előtt hírszerzési jelentést kapott az ukránok tervéről

– derült ki a kiszivárgott Pentagon-dokumentumokból a 24.hu szerdai cikke szerint.

Egy európai hírszerző szolgálat arról tájékoztatta a CIA-t, hogy az ukrán hadsereg támadásra készül egy kis búvárcsapat segítségével, amely közvetlenül az ukrán fegyveres erők főparancsnokának, Valerij Zaluzsnijnak jelentett. A hatfős csapat akciójáról Volodimir Zelenszkij nem tudott.

Joe Biden hónapokkal előre tudhatott egy olyan ukrán tervről, amit még Zelenszkij elől is titkoltak – Megdöbbentő dolgok derültek ki a Pentagon-iratokból!

Joe Biden amerikai elnök. Fotó: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta

A CIA által jegyzet hírszerzési jelentés 2022 júniusában készült.

Az amerikai titkosszolgálat szerint a hat férfi hamis személyazonosságot használva egy kisméretű hajóval futott ki a Balti-tengerre, ahol a mélymerülések során használt héliumkészletek segítségével helyeztek el robbanóanyagot a csővezetéknél.

A jelentésben szereplő információk meg nem nevezett ukrán forrásoktól származnak.

A nyomozók továbbra sem tudják, hogyan kerülhetett ki az a több mint 100 oldalnyi titkos dokumentum az amerikai hírszerzéstől, melyek az Egyesült Államok szövetségeseiről és az ukrajnai háborúról is érzékeny információkat tártak a világ elé.

Hasonló állítások korábban is megjelentek a sajtóban. Március elején a The New York Times írt arról, hogy egy „ukránbarát csoport hajtotta végre az Északi Áramlat-vezetékek elleni támadást”, névtelenül nyilatkozó amerikai tisztviselőkre hivatkozva, akik bizalmas hírszerzési információkat vizsgáltak át. A lap úgy tudta, nincs bizonyíték arra, hogy Zelenszkij ukrán elnöknek vagy az embereinek köze lett volna a művelethez.

Továbbra sem egyértelmű, ki robbanthatta fel az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat gázvezetékeket szeptemberben 

Rengeteg vita övezte, hogy ki robbanthatta fel az Északi Áramlat földgázvezetéket szeptemberben a Balti-tengeren, ami Oroszországot és Németországot kötötte össze. Számos európai kormány Oroszországot gyanúsította, míg Vlagyimir Putyin az Egyesült Államokat és szövetségeseit okolta. Ukrajna határozottan tagadta, hogy bármi köze lenne a támadásokhoz.

Forrás: 24.hu, 444

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Beismerő vallomást teszek,én voltam meg a ,Gyula meg az Ottó,a Tóth Ottó. Meg Sorosgyurcsánykarácsonymárkizaybiden,így voltunk,nyerjen lölő még egymilliárdot ha nem
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Beismerő vallomást teszek,én voltam meg a ,Gyula meg az Ottó,a Tóth Ottó. Meg Sorosgyurcsánykarácsonymárkizaybiden,így voltunk,nyerjen lölő még egymilliárdot ha nem
Macskaszem
Érdekes, valahogy mégis orosz hadihajók tartózkodtak akkor a környéken, és az egyik, egy SB-123 nevű, mini-tengeralattjárók vízre bocsátására alkalmas vontatóhajó szeptember 21-én és 22-én biztosan a térségben tartózkodott.
Németh István
A gátat az usa tudtáva és segédletével az ukránok csinálták! Az usanak anyagi érdeke nincs a moslék pojácának a zelinszkíjnek csak az anyagi haszonszerzés a fontos tökéletesen leszarja egy nép az ukrán-szovjet nép hosszú évekíg tartó építését> az erőműnek amihez a gátrendszert kellet kialakítani Az új tulajdonos az usa szemetek leszarják mi van nekik a terület kell a zelensz-kíj adja! És a tény > a területről menekülő orosz-ukrán lakósságot az zkránok lövik, mert folyama-tában látták a gyanús tevékenységet a gát körül! Az usa moslék szemét felbújtó világuralomra tö-rő bandát likvidálni kell! A világot úszítja, akár a nemzeteket egymással szemben is most Tajvan-Kína aztán Szerbia -Koszovó, aztán ukrán föld és az oroszok >> miközben Európa tönkretételén mesterkedik! mert neki >> mármint az usa vezetésnek az IMF megmondta >> megúszhatod az államcsődöt csak folytasd az ukrán balhét és Európa ellehetetlenítését, valójában fizetés képte-lenné tevését!
De ti baromkáim ezt nem veszitek észre nektek a gyucsány-bajnai hazakiárusításkor sem jött meg az eszetek mert valószínű, hogy ti mindannyian jól jártatok! moslék hazaáruló, emberiségírtó szemetek!
teuton
@KisTehen: Nagy Marha! Te persze olyan analfabeta vagy, hogy magyarul sem tudsz olvasni, nemhogy angolul! Különben tudhatnad, hogy ki "szivarogtatta ki" ezt a hamis jelentest, mint több mas dokumentumot! Egy szelsöjobbos neonaci katona, akit mar elcsiptek es legalabb 15-20 ev börtönt fog kapni...
szegény hazám
@Németh István: Borzasztó...borzasztó, hogy mi van az ön búrájában pfista. Ez a sok értelem nélküli zagyva szöveg a normálisan gondolkodót egyszerűen agyon nyomja. Helyesen írni képtelen, fogalmazásai olyanok mint aki legalább öt liter kannás bort ivott volna, de ha ezt tagadja akkor helyzete még tragikusabb. Aki józan állapotában ennyi baromságot képes megfogalmazni, annak az elmeállapota még a gumi szobában is rendkívül tragikusnak mondható. Menjen vissza a karmelita malacféle általános iskola második osztályába, kezdje újra értelmesnek igazán nem mondható egyszerű életét, és fogadja meg Lenin elvtárs igaz üzenetét "tanulni, tanulni, tanulni".
Németh István
@szegény hazám: > sajnos búrabajnok, nekd az agyadat burkolni kéne > mert fertőzőek a baromságaid! >>" az usa elnöke tudott az északi vezeték felrobbantásáról" >> csak éppen azt nem mondta, hogy technikai támogatást is biztosított! Egy év múlva kiderűl, hogy tudott a gát felrobantásáról is > baromkám!? gondolkozol, ja nem, mert nem tudsz! Az, hogy helyesírást em-legeted azt a szerkesztőnek adresszáld, majd ő tesz róla, hogy a magyar nyelv érvényesüljön a helyesírásban is! DE elmondom neked, hogy ha elolvasni el tudod, ha eszed van meg is érted az esetleges "sajtóhibás" írást is, akkor mi a fenének ugatsz - nem szépirodalmi mesecsomagot ol-vasol, hanem tényeket te búra agyú! Mert látod, hogy tök igazságot írtam és te is tudod, csak fáj az igazság te nyomorúlt kádárista hazudozós féreg, te kommunista csőcselék >> mert felismer-ted, hogy a mi kormányunk a magyarok kormánya tesz, akar és tud tenni a háború ellen, mig ti szar gecik, háborúzni akartaok! a gyerekeitekkel, veled te főhülye! Menj a picsába! ÉS RANÚLJ MEG GONDOLKOZNA, ha már A SZÜLEID ERRE NEM VOLTAK KÉPESEK, HOGY MEGTANÍT-SANAK akkor amikor annak idejevolt!
szegény hazám
@Németh István: Kedves pfista! Idézet öntől: "Menj a picsába! ÉS RANÚLJ MEG GONDOLKOZNA, ha már A SZÜLEID ERRE NEM VOLTAK KÉPESEK, HOGY MEGTANÍT-SANAK akkor amikor annak idejevolt!"
Nagy tisztelettel kérem ezt a mondatát tegye magyar tanára elé, ha volt ilyen, hogy fordítsa le, mert sajnos nem értem. Ha neki sikerül a fordítás, akkor talán tudok érdemben reagálni megható öklendezéseire.
szegény hazám
@Németh István: Mélyen szántó komoly válasz, bunkó vagy te pfista a mocsárban dagonyázhatsz.
Németh István
@szegény hazám: Az még csak hagyán, hogy én >>Mélyen szántó komoly válasz, bunkó vagy te pfista a mocsárban dagonyázhatsz. s te minősítesz???
Eladott Ország
@izéke: tegnap 10:01 ♦ Bajor Imre Én, a Gyula meg a Tóth Ottó...
www.youtube.com/watch?v=potn1ejS4ws

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.