Több mint 71 ezer literrel foglaltak le a mérgező italból.

Már 31 embert ölt meg a Miszter Szidr orosz almabor – Egy rendőrségi raktárból szerezték hozzá az alkoholt

Illusztráció: Pixabay.com

Menesztette az orosz belügyminiszter a szamarai régió két rendőrparancsnokát, miután kiderült, hogy az az almabor, ami megölt 31 embert, az egyik helyi belügyi raktárban 2012 óta tárolt alkoholtartalmú folyadék hozzáadásával készült.

Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter Jurij Szafronovot, a tárca Szamara megyei főcsoportfőnökségének logisztikai ügyekért felelős helyettes vezetőjét és Alekszandr Remnyev rendőrezredest, a belügyi országos szolgáltatási és támogató vállalat regionális vezetőjét menesztette.

A nyomozás megállapította, hogy a tömeges mérgezést okozó, Szamarában készített Miszter Szidr almaborhoz rendőrségi raktárból loptak alkoholtartalmú folyadékot.

Őrizetbe vettek egy rendőrőrmestert is, aki a raktárt őrizte, és a gyártókat beengedte a területre. A cég tulajdonosát, Anar Guszejnovot letartóztatták. A vádlott nem ismerte el bűnösségét.

A szamarai székhelyű Andi nevű cég által a Varka magánsörfőzdében főzött ital okozta első mérgezéses eseteket hétfőn észlelték. Az orosz egészségügyi minisztérium szerint a 31 halálos áldozat mellett még legalább 97 ember szenvedett egészségkárosodást.

Az almaborban etilbutirát- és metanolszennyeződést találtak.

Az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) szerint 18 régióban 71 400 liter Miszter Szidr almabort vontak ki a forgalomból.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Nem kell ide Leopard, elég metilt küldeni a ruszkiknak...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Az orosz almabor minőségét próbálták javítani 1 kis H3-OH- val!!
Ami már maga is nonszensz!!!
A javítás rosszul végződött, 31 ember halálát okozta!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
Néro2
Meg találtak benne egy kis novicsokot is.
Dr. Proktor
Nem kell ide Leopard, elég metilt küldeni a ruszkiknak...
izéke
Ők így semmisítik meg a lefoglalt alkoholt na.. belügyük,ne avatkozzunk bele. 12 évig ugyan minek őrizgették? Talán pont ilyen célra tartalékolták? Ki tudja mi minden került már ki onnan feketén,mikozben hivatalosan megsemmisítették. De így legalább kiderült kik is a névtelen,sötétben bujkáló gaz ellenforr...izé,alkoholisták
pacal
Ide vele! Ez a nekem való! Ez talán... ismétlem, talán megállítana. Állítsuk meg Günthert! (eredeti cím: Nyírjuk ki Günhert!)
Nagggyon komoly film :)

videa.hu/videok/film-animacio/nyirjuk-ki-gunthert-2017-akcio-vigjatek-ZdwV29rHITdgKy0k

Nem is ezt akartam írni (pedig most józan vagyok), hanem azt, hogy amikor bkapcsoltam a gépet, az új Bing felajánlotta, hogy azt kérdezek a mesterséges intelligenciától amit csak akarok. Nos, én mindjárt a közepábe is vágtam:

"Alkoholista vagyok. Szeretnék leszokni."

Az AI válasza:

"Sajnálom, hogy alkoholista vagy. Ez egy nehéz helyzet, de nem vagy egyedül. Sok ember küzd az alkoholfüggőséggel, és léteznek módszerek, amelyek segíthetnek a leszokásban. Néhány tipp, amit kipróbálhatsz.

- Írd le, miért akarsz leszokni az alkoholról. Lehet, hogy jobban érzed magad, jobban alszol, vagy javítod a kapcsolataidat.

- Tűzz ki egy ivási célt. Tartsd be az ajánlott határokat: nőknek és 65 év feletti férfiaknak legfeljebb napi egy standard ital, 65 év alatti férfiaknak legfeljebb napi két standard ital.

- Vezess naplót az ivásodról. Három-négy hétig jegyezd fel, mikor iszol, mit és mennyit iszol, és hol vagy.

- Ne tarts alkoholt a házban. Ha nincs alkohol otthon, könnyebb korlátozni az ivást.

- Igyál lassan. Szürcsöld az italodat. Igyál szódát, vizet vagy gyümölcslevet egy alkoholos ital után. Soha ne igyál éhgyomorra.

- Válassz alkoholmentes napokat. Dönts úgy, hogy egy-két napot nem iszol egy héten. Akár egy hétig vagy egy hónapig is kipróbálhatod, hogyan érzed magad alkohol nélkül.

- Figyelj a társas nyomásra. Gyakorold, hogyan mondhatsz nemet udvariasan. Nem kell innod csak azért, mert mások is isznak, és nem kell elfogadnod minden italt, amit felkínálnak. Kerüld azokat az embereket, akik bátorítanak az ivásra.

- Tartsd magad elfoglalva. Menj sétálni, sportolj, menj el enni valamit, vagy nézz meg egy filmet. Amikor otthon vagy, foglalkozz valami új vagy régi hobbiival. Festés, társasjáték, hangszeren...
pacal
... játszás, barkácsolás - ezek és más tevékenységek jó alternatívák lehetnek az ivás helyett.

- Kérj támogatást. Az ivás abbahagyása nem mindig könnyű. Mondd el a családodnak és a barátaidnak, hogy szükséged van a segítségükre.

Ha úgy érzed, hogy nem tudsz egyedül leszokni az alkoholról, kérj segítséget egy orvostól vagy egy szakembertől. Léteznek olyan kezelések és programok, amelyek segíthetnek abban, hogy megszabadulj az alkoholfüggőségtől és jobb életet élhess.
Bízz magadban és ne add fel! Sokan sikerrel vették fel a harcot az alkohollal szemben, és te is megteheted!
pacal
Hát így.

Most felmegyeg a hegyre és minden utasítást betartok. 40 nap múlva lejövök a hegyről és mindenről beszámolok. (persze csak, ha letalálok a hegyről - mert ugye az is előfordulhat, hogy a kísérlet nem sikerül)
jáger laszló
CH3-OH kiváló fagyálló folyadék ezért tárolják! Erősen mérgező folyadék,már kis mennyiségben is!!
CH3-CH2-OH pedig élvezeti cikk is ezért fogyasztják! Nagy mennyiségben ez is mérgező!
Mind 2 kiváló oldószer...
A 2 nem összekeverendő!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
Hát, az oroszoknak az almavodkájuk sem volt valami jó - de legalább nem volt mérgező.
namihami
31 ember? Oroszországi szinten? Ugyan kérem---jut is, marad is!
De a méreg megsemmisítésére nem kellett költeni! Abból is kerülhet néhány golyó a frontra! A magyar ""gázsegély"" már úgyis egyre nagyobb hullámokat vet!
drrotf
@Dr. Proktor: Jobban pusztít mint egy orosz rakéta!Hogy igaz vagy nem de azt írja az újság, hogy egy egy orosz rakétától meghalt egy -két ember.Ehhez képest ez az alma bor igazi fegyver lehetne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.