Újabb katonai csomagot jelentette be az amerikai kormány, 2,1 milliárd dollár értékben.

2,1 milliárd dollárral támogatja az amerikai kormány UkrajnátAFP PHOTO / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Az Egyesült Államok összesen 2,1 milliárd dollárnyi (mintegy 720 milliárd forint) katonai támogatást jelentett be Ukrajna számára új megrendelésként pénteken – közölte az MTI.

A védelmi minisztérium (Department of Defense) közleménye szerint az újabb segítségnyújtás az Ukrajnai Biztonsági Támogatás Kezdeményezés keretében jut majd el Ukrajnába, ami nem az amerikai hadsereg készleteiből történő azonnali lehívást jelent, hanem az amerikai kormány részéről közbeszerzés révén megrendelést az eszközökre hadiipari gyártóktól és egyéb partnerektől.

Az újabb katonai támogatási csomag részeként légvédelmi eszközök, a többi között Patriot-rendszerek rakétái, lőszerek, pilóta nélküli légi eszközök és egyéb felszerelések juthatnak el Ukrajnába – áll a Pentagon közleményében, amely hangsúlyozza, hogy az újabb támogatás jelzése az amerikai elkötelezettségnek Ukrajna hosszú távú önvédelme iránt.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Helyesen döntött az amerikai szenátus , hogy megszavazta Ukrajna támogatását , republikánus és demokrata oldalról is !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Ez a bidé mehetne már a fészkes fenébe!
Péter2
Helyesen döntött az amerikai szenátus , hogy megszavazta Ukrajna támogatását , republikánus és demokrata oldalról is !
Csizmás Kond
...valamiért nagyon kelendő ámerikának a zukrán meg a zorosz halott...
jáger laszló
Ezt a Biden kormány még mindig jó befektetésnek tartja ami az USA érdekeit szolgálja az oroszok LN!!
Ukrajna érdekei 2lagosak mind politikailag,mid gazdaságilag
Az emberi élet nem számít mert az nem amerikait veszélyeztet!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Törölt Nick
@Maccska: Akkor most van háború, vagy nincs háború. Már magad se tudod, te féleszű.
kereső
Ezek mind védekezéshez szükséges eszközök. Mert a patriot rendszerek rakétái az ellenséges rakéta,-és drón támadásoktól védik a civil lakosságot. Akinek ez meg nem tetszik- az tehet egy szivességet, magáról állitja ki az erkölcsi bizonyitványt.
Péter2
@KisTehen: Ha az oroszok indíthatnak háborút , főleg úgy , hogy akkora ország, és kisebb a GDP-je mint pl Hollandiáé, és anyagilag még ott sem állnak mint európa szegényebb országai , akkor a világ vezető hatalmának az usának még jó , hogy van telik az ilyen agresszorokkal szembeni támogatásra , ha akartak volna többet adni akár 100x megtehetnék , és nem rokkantak volna bele , vagy itt van Magyarország jó példa, Európa egyik legszegényebb országa , a kormány szórja a határon túlra a magyar dolgozók befizetett adójából keletkező "közpénzt ," és mire , ? Uszítani az ottani magyarokat , kiszolgálni a fideszes talpnyalókat , szavazatot vásárolni , templomokat felújítani propagandára , agitációra stb , itt meg nincs pénz a tanároknak , az utak felújítására , annak ellenére , hogy az usában ilyen problémák nincsenek .
Péter2
@KisTehen: Mi az , hogy kiprovokálta ? Egy független országnak sem fog parancsolni a ruszki kommunista horda, erre mérget vehettek , mert a fejlett nyugat nem fogja hagyni , ahogy idáig sem hagyta , a ruszkik meg haza is vágták magukat , minden fejlett technika és technológia elől elzárták őket , és ez oda fog verni az amúgy is gyenge gazdaságuknak akár 100 évre is ! Bűnhődni fognak az elvtársaitok , vigyázzatok , hogy később nehogy még a kormányotok miatt kollektíve háborús bűnösnek mondják ki az országot miattatok , mert akkor megnézhetitek magatokat . Ti mindig a rossz lóra tettetek , pl Trianon a jobboldali konzervák miatt csonkolódott az ország !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.