Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megerősítette, hogy megkezdődött a régóta várt ellentámadás Oroszország ellen – írja a BBC.

Zelenszkij: Megindult az ukrán ellentámadásFotó: Sergei Supinsky/ AFP

"Ellentámadás és védekező akciók zajlanak"

- mondta szombaton Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatón Zelenszkij, de részletesen nem beszélt arról, hogy az ellentámadás melyik szakaszában vannak.

Maga Vlagyimir Putyin orosz elnök is ukrán ellentámadásról beszélt a napokban, erre Zelenszkij úgy reagált, fontosnak tartja, hogy Oroszország érezze, már nincs sok idejük hátra. „Parancsnokaink optimisták” – mondta az ukrán elnök .

Forrás: bbc.com

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Sok sikert kívánok az ukrán csapatoknak. Örülnék, ha Putyin felhagyna a nagybirodalmi álmodozásával és inkább békében élnének az oroszok a szomszédaikkal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Sok sikert kívánok az ukrán csapatoknak. Örülnék, ha Putyin felhagyna a nagybirodalmi álmodozásával és inkább békében élnének az oroszok a szomszédaikkal.
Péter2
@human: Ukránok jó eséllyel vágtak bele az ellentámadásba , nagy erőt csoportosítottak oda , tudósítok szerint most a fronton többen is vannak ,mint az oroszok és sokkal jobb fegyverekkel , ha jól megtanulták a nyugati technikát használni , akkor sínen vannak , mert az elmúlt hónapokban sok helyről , sok jó fegyvert kaptak , motiváltak is és fronton harcedzett katonákkal vannak ott , nem frissen sorozott sorállománnyal mint az oroszok nagy többségében, ez hatalmas előny az ukránok számára . Kemény gyerekek , hogy a nagy orosz hadsereget már 1 éve egyhelyben járatja !
human
@Péter2: Nyilván, ha olyan szájhős vezetésük lenne mint nàlunk már egy hónap alatt összeomlott volna a védekezésük. Csak hát én mindig aggódok.Semmit nem szoktam 100%-ra venni.
jáger laszló
Zelenszkij!???
Hazudott már ennél nagyobbat is ez a politikai szélhámos aki ezrek életét viszi a sírba idegen érdekekért!!
Ukránok pedig mennek utána mint a birkák!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@Shikari: 06:57 "röhögve lőtték szét a tankjaikat"- amelyekről röhögve kiderült, hogy kombájnok voltak. Nem mondom, ezen én is röhögök. Ha az orosz "győzelmi" jelentéseket olvassa az ember, akkor kiderül, hogy már elpusztitották a patriot rendszereket akkor, amikor még ott sem voltak, hogy a himarsok- azok már nem is léteznek, mert 12x elpusztitották őket, a tankok meg...na arról ne is beszéljünk, mert azok még a németeknél, norvégoknál, franciáknál...megsemmisültek az oroszok által. Ja, és már nincs is katona- mert mindet megölték hatszor.
Az atommal meg ne fenyegetőzz- mert az nem bolondok kezébe való "játék"- tudja ezt putyin cárod is, hogy ő is addig él csak- meg a moszkvaiak is.
Péter2
@KisTehen: Idáig is sikeresek , mert megállították az agresszort , nem sikerült pár nap alatt legyalogolni Ukrajnát, ahogy elképzelték , ez az oroszoknak olyan lesz mind a Grúziai vagy Afganisztáni háború volt , csak most sokkal nagyobb hátrányból kezdte , mert abban az időben a fél kontinens a szovjetek valagát nyalta , voltak akik kényszerból , voltak akik meg hatalmuk érdekében , most ezek 1 kivételével ellenségek lettek és támogatják az Ukránokat , sőt már orosz oldalról is álltak át, mivel tudják , hogyha vége lesz a háborúnak , úgy lesz mint 45 után jön majd az újjáépítés , nyugati gyárak jó kereseti lehetőségekkel a ruszki oldalról figyelhetnek mint valamikor az ndk és a nyugatnémet időkben volt, az egyik oldal gazdag volt a másik szegény egyikbe ladák Wartburgok , trabantok gördültek , a másik oldalon meg Volskwagenek Audik ..
simmering73
@Shikari: Ezt nevezted te villámháborúnak, oroszfaszszopó hülyegyerek?
NKF
Ez a zelenszkij egy kis buzi rohadék,ha nem öntenék a lóvét orrba-szájbam az amcsik a picsába sem lenne! Már régen béke lenne! De ez na kis buzi egy rohadék,mocskos tetű!
rokker33
@simmering73: idióta ez nem villám háború! Az oroszok nagyon kegyesek az ukránokkal szemben, csak azt nem tudom miért...Már rég Kijevben kellene lenniük a zenebohócot zsidójszkit már börtönbe kellett volna tenni!
csak úgy....
@Shikari: @NKF: @rokker33: ha egy magyar hülye, akkor az kurvára! :)
csak úgy....
@Shikari: sose voltál normális,te egy született elmebeteg vagy! :)
csak úgy....
@Shikari: sose voltál normális,te egy született elmebeteg vagy! :)
csak úgy....
@Shikari: tibim, én is csak tényeket közlök! :)
rokker33
@Shikari: ilyen patkányürülékekkel mint a @csak húgy...: miért állsz le vitatkozni ?? Úgyis csak egyet mond azt is érvek nélkül :) én már rég feladtam!Ezek hülyén fognak meghalni :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.