A hvg.hu értesüléseinek alapján 18 ezres települést foglaltak vissza az ukránok.

Az oroszok megerősítették: újabb ukrán területszerzésre került sor

Fotó: MTI/EPA pool/Friedemann Vogel

Az ukránok sikeres ellentámadásának láthatóbb eredményei érkeznek: a Reuters szerint vasárnap visszafoglalták Pjatihatki városát, ami a Zaporizzsjai régió déli részén található.

Az 18 ezres lakosságú település visszaszerzését Vlagyimir Rogov megerősítette az orosz erők nevében a Telegramon, kijelentve, hogy az ukránok hullámszerű előretörése sikeres volt, bár nagy veszteségek árán.

Rogov továbbá közölte, hogy a harcok továbbra is zajlanak a régióban. Az ukrán oldal még nem kommentálta a hírt.

Forrás: hvg.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Hajrá 128! dandár-"Kárpátaljai Sárkányok"! Vigyázzatok magatokra, az égiek legyenek Veletek!
kereső
@Shikari:Azt az ellentámadást, ami még el sem indult valójában? Legalábbis a telegram csatornán ez megy- az ukrán főerők, több százezer kiképzett katona várakozik valahol- meg nem nevezett helyen, arra várva, hogy induljanak- a megfelelő helyre és megfelelő időben. Eddig mindig , minden jóslatod bevált- a két hetes villámháborútól kezdve, minden .. Kijevet is már háromszor eltörölték a ruszkik a föld szinéről is, ha csak téged olvas valaki.!!
Slava Ukraini!
kereső
Hajrá 128! dandár-"Kárpátaljai Sárkányok"! Vigyázzatok magatokra, az égiek legyenek Veletek!
jesz
A szépséghiba az a képen, hogy a városkában nem volt egyetlen egy valaha ottlakó ember(sem). A kamera jó pár pecig időzött a romhalmazokon, de még kóbor kutya se bóklászott...

...nagy veszteségeik voltak az ukránoknak, de az elnök szerint megérte...

Mit is lehet erre mondani?
kereső
"Nehéz megjósolni, mi lesz, ha és amikor az ukránok kiverik hazájukból az oroszt. Mégis megpróbálom: egy bazi nagy világünnepély, az lesz. Kuvait felszabadításának is együtt örült a civilizált világ, de ez hét határra szóló buli lesz. Nem egyetlen rendezvény persze, hanem a világot oda-vissza átjáró örömhír. Pazar ünnepek fényes egyenruhákkal, hősökkel, győztes harcosokkal. Komor megemlékezések kegyetlenkedések, népirtások túlélőivel. Akciófilmek és történelmi drámák, százmilliós nézettséggel. Pophimnuszok. Legenda. Olyan örömünnep, amilyet még nem láttunk.
És minket nem hívnak meg.
Közösnek érzik és együtt ünneplik a győzelmet ukránok, csehek, románok, szlovákok és lengyelek. Nagyokat pacsiznak németekkel, amerikaiakkal és britekkel: a diadalmas szövetségesek. Aztán valaki szóba hozza, hogy hallod, a magyarral végül is mi van? Te mikor beszéltél vele?
És egymás szavába vágva anekdotáznak, hogy hát megzakkant szegény, sajnos, de lehetett ezt előre látni. A narcizmus. A megalománia. A pálinka. Elvette az eszét a küldetéstudat. Valamelyik kisantant talányosan bedobja, ő úgy hallotta, hogy megvették. Vagy keményen megzsarolták. De mivel vajon? Néhány whisky után lelkesen találgatják, kacagnak, aztán valaki előkeresi a pólótervet a magyar pofájával, amire azt írták, The Leader of Europe – és repednek az ablaküvegek a röhögéstől."

Tóta W/-részlet
Csizmás Kond
...a sorozatos ukrán győzelmek után egyre nagyobb területek kerülnek orosz kézre...és ez a bohóc még vigyorog rajta...se fegyverük se utánpótlás ...
jáger laszló
Nem kell a medve bőrére előre inni,mert ennek még előjelei sincsenek
Kereső szavak szavaknak nincs semmi értelme csak a levegőben lebegnek és könnyen keresetlenné válhatnak..
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.